![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
viata pamanteasca-> moarte-> viata vesnica in rai inclusiv invierea in trup putem insa omite pasul intermediar al mortii , nemaifiind important, fiind ca o adormire, odata ce avem promisiunea vietii celei vesnic fericite Atata vreme cat dincolo primesti viata vesnica si fericita alaturi de Domnul, daca esti vrednic de ea, moarte nu mai e o trecere prin iad , ci doar mutarea in viata vesnic fericita. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.(In14,6) Nimeni nu se mântuie decât dacă ajunge să aleagă precum Hristos. ”Câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați și-mbrăcat, Aleluia!” Toate viețile oamenilor sunt astfel rânduite încât fiecare primește la timpul potrivit educația corespunzătoare (incluzând înțelepciunea Liberului Arbitru) de a alege succesiv corect și în urma fiecărei alegeri... să zicem precum a deschiderii unei singure uși din 3, în urma căreia i se oferă alegerea corectă a următoarei uși din 3 și, tot așa, Duhul Sfânt, sau ”duhul” acestei lumi, îl va conduce la alegeri tot mai suferinde pentru trup, dar tot mai fericite pentru suflet, astfel că alegerea finală ar însemna fericirea trecerii podului; nimeni nu ajunge în preajma podului fără vrednicia fericirii, fericire care în urma trecerii podului devine veșnică fiindcă nu va mai avea de ales.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 29.04.2026 at 19:05:23. |
|
|
|||
|
|||
|
Da, se pare ca Hristos nu ne-a dat doar Invierea , ci si explicatia si utilitatea mortii.
"Cu moartea poti calca pe moarte" Si doar prin moartea traita si asumta pe lumea aceasta , ai viata eterna, caci cumva ti-ai epuizat moartea, nu mai are ce sa ceara de la tine. Totusi ,speranta vietii e si pentru cei morti , sa intelegem aici pe cei morti sufleteste, care nu sunt in stare sa preguste moartea trupului de aici , caci promisiunea ramane in picioare "Cine crede in Mine,chiar daca ar fi murit va trai" Cum ar fi talharul care in ultima clipa a vietii sale era mort sufleteste, fara posibilitatea indreptarii , dar credinta l-a facut sa indure moarte martirica, nu pentru pacatele sale de dinainte, ci pentru speranta invierii Celui Drept. ( "...cand vei veni in Imparatia Ta") |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
41. Și noi pe drept, căci noi primim cele cuvenite după faptele noastre; Acesta însă n-a făcut nici un rău. 42. Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta.(Lc23,41-42)
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si apoi sacrificiul care l-a facut cu conceptiile lui anterioare , si revelatia la care a ajuns , sunt asemanatoare pe undeva. Era in contextul mortii de care vorbeai, inca din timpul vietii |
|
|