![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
De cine trebuie să ascultăm, și până unde merge ascultarea?
Un articol despre diferența dintre duhovnic și părinte spiritual, despre limitele ascultării, conștiința formată prin Sfinții Părinți și pericolul „ascultării oarbe” prezentate uneori ca virtute. Ascultarea adevărată nu se impune prin frică, ci se naște din dragoste, smerenie și discernământ. https://ortodoxway.com/de-cine-trebu...nte-spiritual/ |
|
|
|||
|
|||
|
Sunt structurate cu AI-ul articolele
|
|||
|
|||
|
Ai incercat sa faci tu si iti ies la fel ?
Eu folosesc foarte des AI pentru sinteza scrierilor parintilor, caci e doar o unealta de lucru. Dar din pacate am citit modul sau de functionare , si nu cauta efectiv in operele acestora, doar ia lucruri care le-a mai auzit si pune cuvinte asemanatoare alaturi. Foarte putin probabil sa fie exact citatele necesare in ce iti furnizeaza AI, ci mai degraba iti da citatele cunoscute Eu apreciez ca foarte buna selectia facuta de Leonid indiferent ca e cu AI sau fara. Important e ce citate scoti in fata. Iar el a fost discret cu opiniile personale, mereu s-a limitat la opiniile sfintilor parinti, care le-a asezat in a duce catre o idee. Daca continutul e bun , atunci bine ca s-a folosit AI. Daca continutul e rau , atunci spune in ce e rau. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De altfel UBB Babes Bolyai a renunțat la tezele de licență și master din cauza studenților care munceau cu A.I. Citat:
Am mai văzut patternul folosit de el și la un trust de presă local, tot așa structurat pe coloane și cred că e un soft A.I. pt jurnaliști, la un moment dat și presa va fi măsluită cu tot felul de boți. Dacă era A.I.ul în vremea lui Eminescu, nu ar mai fi avut nicio motivație să creeze, că-i venea la botul calului.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 12.05.2026 at 00:46:15. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar unde e procesare de text de la sfintii parinti e foarte util. Iar mbinarea acelor citate se vede ca a fost facuta uman, si asta e de fapt valoarea. Si in plus nici nu are multe opinii personale. Se renunta la munca de rutina , cum ar fi memorarea si cautarea in texte Eu apreciez foarte mult ce a facut Leonid7 ,pentru ca a gasit textele potrivite din sfintii parinti. Cel putin in articolelele despre rugaciunea inimii si despre iubire |
|
|