Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.05.2026, 10:43:20
Leonid7 Leonid7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.05.2013
Implicit Voia lui Dumnezeu

Putem discerne voia Lui Dumnezeu cu noi ?

https://ortodoxway.com/cum-aflam-voia-lui-dumnezeu/
Reply With Quote
Vechi 14.05.2026, 08:26:45
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Din articol:

De voiești să fii desăvârșit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor și vei avea comoară în cer; după aceea, vino și urmează-Mi" (Matei 19, 21).

Răspunsul nu a fost un mister, nu a fost o aluzie, nu a fost ceva ce avea nevoie să interpreteze. A fost porunca directă a Mântuitorului. „Iar tânărul, auzind cuvântul acesta, a plecat întristat, căci avea multe avuții" (Matei 19, 22).”…

—-—————————————

Ba da, era ceva ce avea urgenta nevoie de interpretare și este ceva ce nu se aplică oricărui “ bogat”

Asta i singura fraza care are o legătură duhovniceasca clara si pe înțelesul tuturor, adică o explicație prin interpretare:

Tânărul nu putea să-L urmeze pe Hristos pentru că inima lui era robită averii.

Fraza care automat ne duce le DEALUL FĂCUT CU ÎMPĂRATUL ACESTEI LUMI.

Iisus practic ne învață despre efectul dezastruos al slujirii Mamonei din momentul “ semnării PACTULUI CU EL” faptul ca ești duhovniceste înlănțuit.

Adică Pa!

Mai este văd și exemplul cu Iuda în care nu este deloc clar/concludent ce fel de rol a jucat el.

Citeam ca de fapt Iuda a fost ales pentru aceasta sarcina importanta de a anunța autoritățile, și nu mi s a părut deloc nelalocul ei, mai ales ca ucenicii auzind de această misiune nu au sărit sa l oprească.
Ca urmare clar noi am înțeles altceva decât ceea ce s a discutat acolo.

“ Ceea ce faci, fă mai curând" (Ioan 13, 27).

Care se poate înțelege ca fiind: “ Gata a venit timpul, poți să te duci”
La care Iuda s a ridicat și a plecat în misiunea primită….parerea mea din deduceri și lecturare.

Last edited by cozia; 14.05.2026 at 18:07:13.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
ascultare, dragoste, voia lui dumnezeu