Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.03.2009, 13:54:19
emanuel2007
Guest

Implicit

adevarul este ca si io vorbesc aici niste lucruri care multora , sunt convins , par ............ prea inalte , sau prea exagerate ... dar io am placerea ca sa ma insingurez mereu , cand pot , si prin asta ajung de multe ori sa gandesc oarecum aspru cu privire la orice pacat , si ajung sa " judec " de sus lucrurile ... nu cred ca este judecare , pacat , insa cert este ca este o judecare foarte aspra , de undeva dintr-un punct in care nu mai simti influentele oamenilor lumesti cu care ai contact in societate ... de exemplu azi m-am intalnit cu niste oameni lumesti , si m-am ferit sa nu ii judec , dar prin asta am ajuns , sa nu mai judec aspru lucrurile , mai bine zis sa imi vad de treaba mea si sa nu mai vad ce fac ei , si sa ma preocup numai de lucrurile trecatoare cu care eram ocupat ; in aceasta stare nu mai ai cum sa te mai gandesti mereu la Dumnezeu si la pocainta ... insa cand te insingurezi lucrurile nu mai pot merge asa ; cand te rogi mai mult si te insingurezi ajungi te gandesti mereu la pocainta ta inaintea lui Dumnezeu , si prin asta ajungi sa deplangi si lumea cu mare intristare , sau daca nu cu intristare cel putin cu mare asprime si detasare , care nici nu este bine sa o numim asprime ci numai adevar gol golut ... subliniez : ajungi sa vezi lumea foarte detasat , si intr-o continua pomenire a lui Dumnezeu si pocainta continua ... este o stare fericita , si nicidecum pacat ... o stare prin care te apropii de mantuire , si iti dai seama in acelasi timp cat de departe esti de mantuire ... caci cand suntem relaxati duhovniceste si stam cu mintea in cele trecatoare , ne indepartam de mantuire si avem impresia ca ne apropiem , ca mantuirea nu e asa de grea ; pe de alta parte cand te rogi mai mult si te pocaiesti in continuu , incepi sa simti ce putere are satana asupra lumii acesteia , si intri intr-o lupta mai fatisa cu el ; incepi sa simti in adevar cat de departe esti de Dumnezeu , dar in mod paradoxal te apropii de El , chiar si daca numai foarte putin ...
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Pasapoartele biometrice nu vor fi obligatorii mihailt Stiri, actualitati, anunturi 2 27.06.2009 02:43:09
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Sunt pasapoartele biometrice o lucrare diabolica? moro.d Stiri, actualitati, anunturi 6 05.02.2009 23:45:44