Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.03.2009, 21:13:16
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Eu am respectat pe dreptul Iosif, pe care mi l-a dat voința lui Dumnezeu de logodnic și ocrotitor. Aici n-a fost nimic trupesc, ci totul sufletesc, pentru că traiul nostru impreună a fost un triumf al curăției și al fecioriei. Lumea intreagă n-a văzut niciodată o minune mai mare ca feciorelnica noastră logodnă, săvârșită numai de Pronia lui Dumnezeu. Dumnezeu a voit ca să-mi asigure cinstea mea , și deoarece Fiul Său s-a zămislit in sânul meu, mi l-a dat pe dreptul Iosif de păzitor.
Noi am fost ca doi crini pururea curați și precum a fost in noi totdeauna adevărată sfințenie, in noi a fost la fel și intreaga feciorie. Iosif mi-a fost foarte credincios și , deși văzându-mă insărcinată, a voit să mă lase, n-a voit totuși să mă necinstească. El nu știa incă, că eu am devenit Maica lui Dumnezeu, dar un Inger din cer i-a descoperit indată. M-a condus cu credință in Egipt și a locuit intotdeauna cu mine in Nazaret. El a fost cel dintâi , care impreună cu mine s-a inchinat Mântuitorului lumii, cu o mare mângâiere a inimii sale in grajdul din Betleem. Mi-a câștigat pâinea prin munca mâinilor sale și prin sudoarea feței sale și m-a hrănit pe mine și pe Fiul meu Dumnezeiesc, pentru că el a fost purtătorul nostru de grijă. << Va urma >>
Iosif a fost foarte virtuos și n-a greșit nimic, precum li se cuvine Sfinților. Smerenia, curăția și blândețea l-au făcut cel mai asemănător cu mine și cel mai aproape de mine in toate darurile cerești.
De te uiți la moartea lui, il vei vedea că a trecut-o in cea mai dulce liniște. Fiul meu și eu i-am fost alături, până când și-a dat sufletul in cea mai mare și mai desăvârșită pace. Eu îi ștergeam cu mâinile mele sudorile de moarte, și Iisus al meu ii inchise ochii ca intr-un somn dulce. Acum este cu noi in slava cea cerească, și ajută foarte mult in viață și in moarte pe cei ce-l iubesc pe el. Fiule, dacă ai vedea tronul lui in cer ! Dacă l-ai vedea inălțat in slava deasupra Ingerilor ! Nu trebuie să te indoiești de ajutorul lui de vei fi evlavios. Pentru a dobândi o moarte bună, repetă mereu : Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu celui Viu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale tuturor Sfinților Tăi, ajută-mă in ziua morții mele ! +

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Maxim Marturisitorul- sfantul caruia i s-a taiat limba si mana dreapta georgeval Despre Biserica Ortodoxa in general 6 21.01.2014 15:38:25
Sfantul Maxim Marturisitorul Ekaterina Sfinti Parinti (Patrologie) 1 13.05.2012 06:17:22
Sfantul Maxim Marturisitorul- martir pentru dreapta credinta georgeval Diverse Sarbatori 7 03.04.2012 00:34:34
Ce inseamna sa iti traiesti viata la maxim? alexdu Generalitati 22 24.02.2010 12:01:02
Sfantul Maxim Marturisitorul despre dragoste mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 06.03.2009 02:03:48