Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Cine esti tu ca sa hotaresti ce nevoi au copiii nostri?! Iti justifica ceva competenta? Ai auzit de dreptul la viata privata, exprimare si credinta, comunistule/fascistule? Scoala publica (obligatorie) este finantata de cetateni prin birurile pe care le platesc statului si ca atare este obligata sa reflecte valorile morale ale majoritatii. Minoritatile sint libere sa-si infiinteze propriile scoli, chiar sa solicite si sa primeasca finantare de la guvern pentru sustinere. Asta inseamna democratie si libertate. (Ce-ar fi sa-ti educi singur copiii in ateism si sa le predai Legenda Evolutiei dimineata, si la 9 si la 10 sub indemnul “crezi ce vrei daca atita te duce capul!”?)
Cind i s-a comunicat Cardinalului Consalvi intentia lui Napoleon de a distruge Biserica, acesta a raspuns: “N-o sa reuseasca niciodata. N-am fost noi in stare sa o facem pina acum!” (Vise placute in continuare!)
|
Au contraire, voi sunteti cei care va acordati dreptul de a hotari si pentru copiii altora. Credinta este o optiune. Crestin, budist, taoist, islamic etc, alegi ce vrei, DACA vrei. Nu vine cineva sa-i bage copilului prostii cu forta pe gat, la o varsta la care acesta crede cam orice aude.
Orele de religie sunt romantate, ca fiind ore de educatie civica si morala, dar ca unul care a participat la astfel de ore in copilarie, stiu ca nu e asa. Copiilor li se spun povestile din Biblie (subliniez cuvantul 'povesti'), dar ele sunt prezentate ca fiind fapte reale si incontestabile. De asemenea, copilul este invatat ca sexul este un lucru in general rau, ca masturbarea e un pacat pt care va ajunge in iad si alte chestii numai bune pt un copil in plina dezvoltare, care va descoperi ca e deja condamnat la suferinta vesnica in iad.
Cei care vreti asta, puteti opta pt ore particulare. Eu o sa-mi las copilul sa decida singur, cand va fi destul de matur sa ia o decizie.
Nu am spus nimic legat de distrugerea Bisericii. Biserica nu va fi distrusa. Ea va disparea singura, incetul cu incetul. Pe Pamant sunt mult mai putini oameni religiosi sau macar credinciosi, fata de acum 100 de ani, iar numarul lor va fi din ce in ce mai mic cu trecerea generatiilor. Peste alte cateva sute de ani se va vorbi despre Dumnezeu ca despre orice alt zeu antic.