![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt niste poezii frumoase pe care le recita Parintele Teofil la conferinte,imi amintesc cu drag bucuria sufleteasca care se asternea in sala cand le recita
Zorica Latcu [SIZE=+1]Fila din Acatist[/SIZE] Bucura-te, leagan alb de iasomie, Catre care-n roiuri fluturii coboara, Bucura-te, raza stelei din vecie, Bucura-te, Maica pururea Fecioara, Dulcea mea Marie. Bucura-te, floare fara de prihana, Alba ca argintul noptilor de vara, Spicul cel de aur vesnic plin cu hrana Mirul care vindeca orice fel de rana, Bucura-te, Maica pururea Fecioara, Ploaia cea de mana. Bucura-te, brazda plina de rodire, Munte sfant, in care s-a-ngropat comoara, Bucura-te, cantec tainic de iubire, Clopot de chemare, cantec de marire, Bucura-te, Maica pururea Fecioara, Blanda fericire. Bucura-te, marul vietii care-nvie, Pomul greu de roada-n plina primavara. Bucura-te, iarasi, tarm de bucurie, Dintru care curge miere aurie, Bucura-te, Maica pururea Fecioara, Sfanta mea Marie. Zorica Latcu [SIZE=+1]Dragoste[/SIZE] Pentru Tine, Doamne, numai pentru Tine, Am cules argintul noptilor de Mai. Am legat in cantec zumzet de albine, Glas de alauta, dulce viers de nai. Am aprins in suflet tinere vapai, Straluciri de aur, flacari de rubine, Am cautat in noapte luminate cai, Catre Tine, Doamne, numai catre Tine. Am cetit din file vechi, cu slova stearsa, Stih de preamarire, sfant Numelui Tau, Am tesut in panza Jertfa Ta nearsa, Ce-a zdrobit taria vesnicului rau. Am cantat iubirea sfintelor femei, Care-au mers la groapa ca sa Ti se-nchine, Am cusut din raze rauri de scantei, Pentru Tine, Doamne, numai pentru Tine. Ti-am trimis spre ceruri tainica solie, Dragoste curata, dor nepatimas, Sa-mi gatesti de nunta haina argintie Si-n sclipiri de soare sa-mi gatesti salas. Dragostea curata, dorul din solii, Cu miros de smirna-n ruga sa se-mbine, Ca sa urce fumu-n valuri viorii, Catre Tine, Doamne, numai pentru Tine. Pentru Tine, Doamne, numai pentru Tine, Vreau sa-mi franga, albe, oasele sub roti, Vreau sa-mi curga, rumen, sangele din vine, Trupul meu cel fraged sa mi-l rupa toti. Invelita-n haina marilor dureri, Suflet plin de taina lumilor divine, Sa pasesc pe calea grelelor taceri, Catre Tine, Doamne, numai pentru Tine. Zorica Latcu [SIZE=+1]Bucurie[/SIZE] Ca sufletul de schimnic in pustie, Adanc patrund in tine, Bucurie! Strabat incet cararile desarte, Incolo, inspre miezul tau, departe. Ma biciuieste vantul Tau fierbinte, Rupand bucati din slabele-mi vesminte; Ma bate soarele cu raze grele Si seceta-mi brazdeaza cute-n piele; Mi-a ars dogoarea frigurilor chipul, M-a fript la talpi cu foc uscat nisipul. Ca sufletul de schimnic in pustie, Petrec adanc in tine, Bucurie! Cand lutul meu se mistuie-n dogoare, In duh trimiti mireasma de racoare. Cand sufletul mi-e foc fara prihana, Il potolesti cu ploile de mana... Cand buzele imi tremura, uscate, In duh reversi cuvinte luminate; Si cand de sete sufletul imi moare, Tasnesc din tine tainice izvoare. Ca sufletul de schimnic in pustie, Te preamaresc, izvor de bucurie! |
Tags |
teofil paraian |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele arhimandrit Teofil Paraian-un duhovnic iubit | adorcrysti | Mari Duhovnici si predicile lor | 19 | 16.07.2012 23:42:39 |
Parintele Arsenie Papacioc a trecut la cele vesnice | gabor florin | Intrebari utilizatori | 4 | 19.07.2011 21:13:02 |
Parintele Nicodim Bujor a trecut la cele vesnice | antoniap | Mari Duhovnici si predicile lor | 8 | 29.04.2011 15:51:00 |
Parintele Gheorghe Mihoc a trecut la cele vesnice printr-un accident rutier! | florina_drossu | Stiri, actualitati, anunturi | 19 | 29.12.2010 12:47:14 |
A trecut la cele vesnice parintele Teofil Badoiu | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 24.07.2010 09:09:18 |
|