Nu e vb de umilinta, aici munceste toata lumea, si nu sunt cu nasul pe sus, ca nu vreau sa muncesc la curatenie, sau intr-o fabrica. Cunosc romani cu studii superioare, care muncesc aici, in abatoare, la 4 grade C, cate 10 ore pe zi, 6 zile pe saptamana, sau 5 zile pe saptamana de noapte.
Turcii lucreaza doi ani, cu acte in regula, dupa cei doi ani, nu mai vor sa lucreze si intra in somaj, adica iau 800 euro, ceea ce le convine de minune. Insa de cateva luni, s-a dat o lege, cel putin e in landul unde sunt eu, Hessen, cei care sunt in somaj, tb sa lucreze in folosul comunitatii, la curatenie pe strazi, la taiat garduri vii. Doar ca sa nu stea.
Doamne ajuta.
Citat:
În prealabil postat de I.Calin
NU SUNTEȚI TRĂDĂTORI DE NEAM ȘI PATRIE, fiindcă cei care ați plecat nu sunteți în puf acolo. Am și eu informații despre umilințele pe care le îndură românii printre străini. Absolvente de facultăți care au ales să lucreze ca menajere, oameni simpli care lucrează chiar la negru cu riscul de a nu fi plătiți, iar, voi, "trădătorii", cum bine ai spus contribuiți din plin la economia din România: majoritatea banilor câștigați de voi intră tot în această țară.
Cei care au plecat "dincolo" au fost determinați uneori de lipsa unor soluții de supraviețuire.
Mă adresez celor din țară: Cunosc un caz, profesor, care, după cei 25% retrași, are un salariu de 750 lei pe lună din care se scade și rată la bancă. (cred că 200 lei) Ce ar putea să facă? Să se amăgească cu patriotismul deșănțat și să renunțe să-și întrețină familia (doi copii)? Iar diplomele de profesor nu sunt recunoscute în vest. Nu dați cu piatra, fiindcă pentru unii chiar e greu!
Ar trebui să ne rugăm unii pentru alții și să nu fim așa viteji, loviturile vieții pot fi, pentru oricare, destul de crunte.
|