Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2011, 20:03:53
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihele_m Vezi mesajul
Intru totul de acord ,aproape in toate volumele "NE VORBESTE PARINTELE CLEOPA " dezbate si acest subiect ,si ne spune "un preot nu trebuie sa-l vorbim de rau chiar daca-l vedem cazut in sant el este Hirotonisit in fata lui Dumnezeu si plateste pentru pacatele lui "Cine vorbeste de rau un preot isi face pacat de moarte .
Toți greșim și greșim groaznic, uneori, și mă simt la fel de vinovat când vorbesc rău despre un preot sau despre un mirean. Nu trebuie să o fac nici față de unul, nici față de celălalt. Tot păcat se cheamă. Și dacă vorbesc un mirean de rău săvârșesc un păcat de moarte, atunci și vorbirea de rău a unui preot este păcat de moarte.

Doamne iartă!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preotii nu trebuie sa-si tunda barba costel Preotul 61 20.10.2015 09:20:28
Noi marturii supuse dreptei judecati Lucian_craciunescu Teologie si Stiinta 2 21.01.2012 16:08:20
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
Duminica Infricosatei Judecati VLAHOPOL Intrebari utilizatori 1 27.02.2011 19:45:11
Oamenii nu vor fi judecati ca au pacatuit flying Generalitati 4 20.05.2010 14:22:30