Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.02.2011, 19:49:50
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit Da !

Fenomenul legionar,a fost intr-un aspect, tot ce i s-a putut intampla mai bine poporului roman !
Acest popor molau,lenes,las, tradator de frate, neunit,barfitor,fariseist,invidios pe aproapele...si tot cortegiul de trasaturi negative care ne-au apasat in istoria noastra, alaturi de cateva, putine, pozitive pe care le-am manifestat uneori (unirea numai in clipe de cumpana,munca, numai din cand in cand,un strop de geniu,si inteligenta latina nativa...etc)
acest popor,deci a primit un tipar de educatie anglo-saxon imbinat in mod paradoxal si reusit cu un puternic filon ortodoxist !
Legiunea, a practicat un nationalism critic,lovind cu biciul,asemenea lui Cristos in Templu,in tarele si viciile romanilor, pentru a scoate prin purificare un om nou !
Si mirarea, si paradoxul iata-le :dincole de toate ratacirele legiunii si de vinile si pacatele ei (care par a nu fi chiar mici,uneori!) totusi ea a reusit minunea ,a reusit sa scoata din plumb,fier,sau bronz prin forjarea spiritului anglo-saxon un metal nobil ,care a rezistat la focurile iadului din pucariile comuniste (fenomenul Pitesti ! nota bene !),fiind materializat in "sfintii inchisorilor" !

Or fi avand legionarii pacate(desi nu-i judec eu,pacatosul !) cand au stat lap utere, sau inainte, dar in inchisori, taote marturiile citite de mine, facute de ne-legionari,si legionari,recunosc ca legionarii s-au comportat in mare parte a lor, admirabil !!!

Ce dovada de roman mai bun vreti,decat cel ivit din scoala legionara ???
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42