![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Revin cu intrebari legate de botez, pentru ca am unele nelamuriri.
Am tot auzit variante si denumiri si m-am incurcat de tot. 1. Panza in care il primim pe bebe dupa botez Aia este crisma (crishma)? Cat de mare? Inteleg ca nu este prosopul. Unii spun ca se pastreaza copilul pana a doua zi infasurat in ea, altii ca se pune in cadita in care se face baia a doua zi. Cum este pana la urma? 2. Panglica La ce foloseste? Copiii nu se mai infasa ca pe vremuri ca sarmaluta si apoi legati cu panglica. Ii trebuie preotului? Unii spun la asta crisma. Cati metri si din ce material? 3. Ce fel de ulei trebuie dus? Din floarea soarelui, masline? Cat? Il unge si nasa pe bebe dupa baie? Pe unde? 4. Inteleg ca trebuie sa-i pun diverse in cadita. Trebuie? Nu stiu de unde sa iau asa manunchi de busuioc. Si mai am o problema mare: lumanarile. Aici nu se gasesc lumanari ca in tara, gata facute. Ei au alte obiceiuri. Voi incerca sa le impodobesc eu cu flori. Problema este: ce dimensiuni, cam cat de lungi si de groase? Mai mare problema am cu cele pentru cununie (ii si cununam pe parinti) si asa lungi ca in tara nu sunt aici. 40 X 5 cm sunt bune? Ma lasa puterile...va rog lamuriti-ma, nu faceti glume.
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pentru o innoire a Sfantului Botez in Biserica noastra ortodoxa | kesarion_breb | Botezul | 36 | 18.08.2012 13:31:21 |
Pentru o innoire a Sfantului Botez in Biserica noastra ortodoxa | kesarion_breb | Biserica Ortodoxa Romana | 0 | 22.07.2010 22:22:06 |
Ce inseamna de fapt botez si feluri de botez | sophia | Botezul | 8 | 30.01.2010 10:02:22 |
botez | gabryy | Botezul | 2 | 26.06.2009 19:14:56 |
Botez de 2 ori? | letitia | Botezul | 31 | 10.05.2007 08:20:50 |
|