Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2014, 03:12:27
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Cool scuze de off topic

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
S-o iau ca pe o provocare? In finalul mesajului anterior am spus o vorba... Unora nu le este inca dat sa stie, fiindca probabil... nu inteleg. In schimb, cred ca am dat de doua ori citatul din Sf apostol si evanghelist Matei:
25.(...)Te slăvesc pe Tine, Părinte, Doamne al cerului și al pământului, căci ai ascuns acestea de cei înțelepți și pricepuți și le-ai descoperit pruncilor.
26. Da, Părinte, căci așa a fost bunăvoirea înaintea Ta. (Ev. dupa Matei, cap 11)

Ca sa intelegem, nu e de ajuns sa ni se dea "mura-n gura", ci sa ne ostenim si sa aflam si ceea ce vrea Dumnezeu, nu doar ce vrem noi, de capu' nostru, fiindca acest lucru nu numai ca nu e de-ajuns, dar ne creaza impresia falsa ca am devenit intelepti peste noapte, cand de fapt noi suntem la capatul celalalt al intelepciunii.
Asta pe de o parte. Iar pe de alta, recunosc ca in momentul de fata postez de pe un calculator vechi de-al copiilor, fiindca pe al meu am contactat un virus urat care mi-a blocat intregul sistem si nu-l mai pot folosi pana nu-l reformatez. Si cum acesta functioneaza dupa metoda "melcul-țuști", n-am nici o sansa sa pot afla acum locul acela, chiar de-as vrea. Totusi stiu sigur ca... cine cauta... gaseste!!
Moshule, să nu te recunosc! Ce te-ai făcut așa negativist acum la început de an?!

Ai tu o teorie cu cunoașterea la timpul potrivit (cu care sunt oarecum de acord) însă mi se pare că, cam dai cu parul.

Eu căutasem tâlcuirea ca să-l ajut pe Lucian, nu atât pentru mine.

Și găsisem că este o carte a Sf. Teofilact al Bulgariei cu tâlcuirea Sf. Evanghelii după Matei - însă neaccesibilă de citit pe net.

Îți doresc un an mai bun, și nu te mai ofusca așa când te întreabă cineva câte ceva.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare