O,  Preabună Apărătoare a neamului creștinesc, Maica Celui ce ține  toa-te  cu dreapta Sa, a lui Hristos Dumnezeul nostru! Revarsă asupra  noastră  milele și darurile Lui ca să nu ne înfricoșăm noi de vrăjmașii  văzuți și  nevăzuți, că celor ce nădăjduiesc spre Tine ai zis: „Eu sunt  cu voi și  nimeni împotriva voastră".
Păzește adevărata și sfânta noastră  Dreptmăritoare Biserică și locașul  acesta de dezbinări și eresuri și  pune început de pocăință poporului  nos-tru. Întoarce Sfânta Rusie și  țara noastră pe calea de Domnul  dăruită a credinței nevătamate, ca să se  umple de tămâia rugăciunilor  și să înflo-rească precum crinul; ca să  trăim în bunăcuviință și  curățenie, păziți de Tine fiind întotdeauna de  ispitirile lui  antihrist, de venirea asupra noastră a altor neamuri, de  războiul cel  dintre noi, de cutremur, de foc, de foame și de molimă; de  moarte  năprasnică, de robiile și dezbinările din familie; viața  călugărească o  întărește și ne mântuiește pre noi, Preacurată, că spre  Tine nădăjduim  după cuvântul Tău: „Eu sunt cu voi și nimeni împotriva  voastră".
Roagă-Te pentru noi, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu  Născătoare,  Domnului Dumnezeului nostru, Celui ce ne miluiește și ne  mântuiește pre  noi ca să nu ne lipsească pre noi de apărare și să ne  învrednicească a  fi părtași Împărăției Sale, precum El Însuși a zis: „Eu  sunt cu voi și  nimeni împotriva voastră". Că Lui i se cuvine toată  slava, stăpânirea,  cinstea și închinăciunea - Tatălui și Fiului și  Sfântului Duh acum și  pururea și în vecii vecilor. Amin.