Schimband otpustul de la Sfanta Litrughie a Sfantului Ioan Gura de Aur:
puteti vedea pe Trinitas TV in fiecare dimineata ca in loc sa se termine Sfanta Liturghie cu formularea clasica:
"
Cel ce a înviat din morți, Hristos, Adevăratul Dumnezeul nostru, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale, ale Sfinților, măriților și întru tot lăudaților Apostoli, ale Sfântului (N) (al cărui hram îl poartă biserica), ale celui între sfinți Părintelui nostru Ioan Gură de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului, ale Sfântului (N), a cărui pomenire o săvârșim, ale Sfinților și drepților dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana, și pentru ale tuturor sfinților, să ne miluiască și să ne mântuiască pe noi, ca un bun și de oameni iubitor. "(
http://ro.orthodoxwiki.org/Otpustul)
acum se rosteste formulare:
"
Hristos, Adevăratul Dumnezeul nostru, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale, ale Sfinților, măriților și întru tot lăudaților Apostoli, ale Sfântului (N) (al cărui hram îl poartă biserica), ale celui între sfinți Părintelui nostru Ioan Gură de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului, ale Sfântului (N), a cărui pomenire o săvârșim, ale Sfinților și drepților dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana, și pentru ale tuturor sfinților, să ne miluiască și să ne mântuiască pe noi, ca un bun și de oameni iubitor. "
Cuvintele "Cel ce a inviat din morti" au disparut.
Inainte de a zice iarasi ca nu stiu ce fac uitati-va maine la Sfanta Liturghie pe Trinitas TV si fiti foarte atenti la sfarsitul Sfintei Liturghii ce formulare se foloseste.
Acum cine stie poate sunt eu inselat si cuvintele au fost rostite dar nu le-am auzit eu.