Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.11.2008, 11:01:16
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Cum s-a modificat textul Sfintei Liturghii la catedrala patriahala;Trist dar adevarat

Schimband otpustul de la Sfanta Litrughie a Sfantului Ioan Gura de Aur:
puteti vedea pe Trinitas TV in fiecare dimineata ca in loc sa se termine Sfanta Liturghie cu formularea clasica:
"
Cel ce a înviat din morți, Hristos, Adevăratul Dumnezeul nostru, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale, ale Sfinților, măriților și întru tot lăudaților Apostoli, ale Sfântului (N) (al cărui hram îl poartă biserica), ale celui între sfinți Părintelui nostru Ioan Gură de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului, ale Sfântului (N), a cărui pomenire o săvârșim, ale Sfinților și drepților dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana, și pentru ale tuturor sfinților, să ne miluiască și să ne mântuiască pe noi, ca un bun și de oameni iubitor. "(http://ro.orthodoxwiki.org/Otpustul)

acum se rosteste formulare:

"Hristos, Adevăratul Dumnezeul nostru, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale, ale Sfinților, măriților și întru tot lăudaților Apostoli, ale Sfântului (N) (al cărui hram îl poartă biserica), ale celui între sfinți Părintelui nostru Ioan Gură de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului, ale Sfântului (N), a cărui pomenire o săvârșim, ale Sfinților și drepților dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana, și pentru ale tuturor sfinților, să ne miluiască și să ne mântuiască pe noi, ca un bun și de oameni iubitor. "
Cuvintele "Cel ce a inviat din morti" au disparut.
Inainte de a zice iarasi ca nu stiu ce fac uitati-va maine la Sfanta Liturghie pe Trinitas TV si fiti foarte atenti la sfarsitul Sfintei Liturghii ce formulare se foloseste.
Acum cine stie poate sunt eu inselat si cuvintele au fost rostite dar nu le-am auzit eu.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Candelabrul ciudat in catedrala patriahala din Bucuresti mihailt Biserica Ortodoxa Romana 71 20.02.2011 13:25:15
Sarbatorea Sfintei Parascheva-2010 la Catedrala Mitropolitana din Iasi cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 2 11.10.2010 12:22:38
Ingerul pazitor in timpul Sfintei Liturghii giovaninnaa Sfanta Liturghie 6 11.09.2009 13:52:27
istoria Sfintei Liturghii catalinabalhui Sfanta Liturghie 2 23.04.2009 00:12:33