Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2008, 14:10:33
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de memike Vezi mesajul
Va multumesc pentru sfaturi....dar totusi cele spuse sunt greu de realizat de mine ....eu sunt un pacatos mare....si nu stiu daca cele spuse pot fi realizate de mine....par a fi mai mult pentru cineva desavarsit...si stiu si bineinteles ca ce la om este cu neputinta la Dumnezeu este cu putinta..nu stiu...ma ridic cate putin si cad tot mai jos si as vrea...sunt foarte dezorientat ...oricum multumesc pentru sfaturi si mai astept indrumari si din pacate nu sunt din bucuresti ci sunt din zona sucevei....Multumesc si un an nopu plin de iubire!!!Doamne ajuta!!!!
Draga Memike
uite ce a raspuns Maica Siluana unei tinere care sufera de bulimie:
[COLOR=#404040][COLOR=#880000]Maica Siluana va raspunde[/COLOR][/COLOR]

,,Vă îndemn, deci, fraților, pentru îndurările lui Dumnezeu, să înfățișați trupurile voastre ca pe o jertfă vie, sfântă, bine plăcută lui Dumnezeu, ca o slujire a voastră cuvântătoare" (12, 1).

La mine, aceeași lăcomie la mâncare, și același dezgust după! Cum aș putea să fie trupul meu lacom și trândav ca o jertfă vie?

C.
Draga mea Copilă,

Poate că undeva în adâncul tău ți s-a "scris" părerea că ești "dezgustătoare", că nu ai valoare, că "nu ești bună de nimic", și tu asculți orbește de această injoncțiune mâncând cu lăcomie ca să te poți disprețui, ca să poți fi dezgustată după aceea.
Tu nu cauți plăcerea de-a mânca, ci plăcerea de a te simți dezgustată de tine pentru ceva precis, și nu "fără motiv"! Ca să te vindeci trebuie sa înveți că Dumnezeu te iubește, că nu se dezgustă de tine, că-ți dă putere ca să te iubești așa cum te iubește El. Cum? Așa cum ești tu dar și așa cum te vede El în viitor. Dacă vei crede în El, nu vei mai aștepta satisfacții imediate, ca cele pe care le obții prin păcat, ci vei aștepta bucuria pe care o dăruiește El când am făcut lucrarea care începe cu jertfa ta vie de acum.

Ce să jertfești?

Această foame a lăcomiei. Te așezi în fața mâncării și vorbești cu El. Îi spui: "Doamne, vezi în mine această foame nepotolită care apoi mă duce la dezgust? Te rog transformă Tu asta în foame de Tine și de bucuria TA! [SIZE=4][COLOR=darkred]Accept că sunt victima unei scheme care mă t[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=darkred]orturează și Te binecuvântez și Te rog să vindeci sufletul meu!"

Curaj, Copila mea! Dumnezeu face sfinți din păcătoșii care suntem, El face prefacerea, transformarea aceasta atunci când păcătosul îi oferă Lui neputința și-I cere să o transforme în putere cu Puterea Lui.
[/COLOR][/SIZE]
Cu drag și încredere,

M. Siluana

[SIZE=2][COLOR=black]Desigur ca sunt multe diferente intre a suferi de bulimie si a avea obsesii, sau ganduri, insa cred ca au un punct comun: incapacitatea de a te controla, de a controla (gandurile/mancarea), de a te opri din a face ceva ce te distruge...de aceea cred ca raspunsul Maicii Siluana ti-ar fi de folos (ceea ce am colorat cu rosu); marturiseste Celui Atotputernic neputinta ta, roaga-te si lasa-te cu totul in voia Lui; "profita" de momentele tale cele mai disperate si striga catre El, fiindca intr-adevar singur nu poti face nimic, dar cu El poti face totul; nu te increde in tine, ci in Bunatatea Lui.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]Pana nu demult si eu m-am luptat cu gandurile, uneori petreceam cate 2-3 zile chinuita de acelasi gand, de aceeasi spaima. Ceea ce m-a ajutat pe mine a fost sa spun Rugaciunea Inimii (Doamne IIsuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa!) atunci cand apareau gandurile acelea; adica am incercat sa impiedic gandul sa vina, aparandu-ma cu rugaciunea aceasta; sau inlocuiam gandul cu ea; nu rezistam mult; iar la inceput era tare greu, trebuia sa ma concentrez tare; si dupa aceea iar cadeam , si iar ma ridicam; nu stiu daca e neaparat bine sa faci asa (am citit chiar aici, nu mai stiu la ce topic, ca daca un neinitiat spune Rugaciunea Inimii fara indrumarea unui duhovnic, cel necurat gaseste cai sa il ispiteasca.....cei de pe forum ne pot spune mai mult...); dar rugaciunea m-a ajutat foarte mult, acum, chiar daca ma trezesc ca imi vin tot felul de ganduri, fara nici un efort, pot sa le indepartez;[/SIZE]
[SIZE=2]in orice caz, iti trebuie rabdare; roaga-te cat poti, dar nu deznadajdui, chiar daca tot cazi; roaga-te in momentele cele mai grele, din toata inima, iar Dumnezeu care este Bun, te va asculta. Domnul nostru Iisus Hristos zice:" Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi."[/SIZE]
[SIZE=2]Cred ca daca ai scrie Maicii Siluana va stii sa iti raspunda mult mai bine: [/SIZE]
http://www.sfintiiarhangheli.ro/maic...a-raspunde.php
Reply With Quote