Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #11  
Vechi 14.01.2009, 18:19:11
razvan_m
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Canonul 45 se refera la cei care nu cred in domnul nostru Iisus Hristos ca Dumnezeu intrupat.
Adica nu inteleg nu ai voie sa spui "Tatal nostru" impreuna cu un catolic sau prostestant sau miafizit?
Normal nu ai voie sa iei Sfanta Impartasanie decat de la crestini ortodocsi,la fel anafura,aghiasma.
Iar dupa cum a hotarat Sfantul Sinod nu ai voie sa faci slujbe nici macar de sfintire (ierurugii) impreuna cu ne-crestin-ortodocsi.
Iar rugaciuni de astea cum se fac acum la saptamana de unitate nu e erezie.
Conform Canonului 45 Apostolic nu ai voie sa spui nicio rugaciune in comun cu ereticul, fie el catolic, protestant sau monofizit.
De ce sunt fiecare dintre cei mentionati eretici?

1. Catolicii cel putin pentru dogma lor Filioque hulitoare la adresa Uneia dintre Persoanele Sfintei Treimi (Duhul Sfant);

2. Protestantii pentru eliminarea a 5 dintre cele sapte Sfinte Taine ale Bisericii, pentru nerecunoasterea icoanelor, ba pentru unii chiar contestarea semnului Sfintei Cruci, hulirea Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioarei Maria;

3. Monofizitismul și ramurile lui sunt o ereticească socotință nerecunoscand în Domnul Iisus Hristos deopotrivă firea dumnezeiască și cea omenească.
Istoric vorbind, rădăcina ereziei monofizite se trage din învățăturile ereticului Nestorie, patriarh al Constantinopolului între anii 428 -431, care învăța că firile - cea dumnezeiască și cea omenească - ale lui Hristos sunt total separate și că Fecioara Maria nu este Născătoare de Dumnezeu ci de om, învățătură anatemizată de Soborul Sfinților Părinți la cel de al treilea Sobor al Bisericii Ortodoxe ținut la Efes în anul 431.

Iata acum si un scurt istoric al ecumenismului contemporan de origine protestanta, deci eretica, preluat de la adresa
http://www.sihastru.net/mirem/ceor/istorie_cucos.html

Citat:
[justify]Mișcarea ecumenică, care din 1948 a primit denumirea de Conciliul Ecumenic al Bisericilor (The World Council of Churches), este de origine engleză și americană și își are rădăcinile în lumea anglicană și protestantă, din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Ea a fost precedată de un număr de organizații anglicane și protestante care militau pentru apropierea și colaborarea Bisericilor, îndeosebi pentru înlăturarea războaielor dintre popoare. Primul război mondial (1914-1910) a provocat omenirii și mai ales popoarelor Europei suferințe nemaicunoscute în istorie, încît acest motiv a fost inițial folosit pentru a demara colaborarea și unirea cultelor creștine, cel puțin pe teren practic, pentru inlăturarea războiului și vindecărilor relelor sociale.

Dintre organizațiile intercreștine premergătoare Mișcării Ecumenice, care au militat pentru înfăptuirea colaborării și unirii cultelor creștine într-o organizație mondială, la loc de frunte se situează următoarele asociații :

1. "Asociatia Bisericilor anglicană și ortodoxă-răsăriteană" (The Anglican and Eastern Orthodox Churches Association), înființată în 1864, care, datorită ministrului anglican H. J. Fynes Cliton, a devenit în 1906 "Unirea Bisericilor Anglicană și Ortodoxă de Răsărit" (Anglican and Eastern Orthodox Churches Union). Ea a fuzionat în 1913 cu "Asociația Bisericilor de Răsărit (The Eastern Churches Association), în care au activat teologi englezi, americani, ruși greci ș a

2.. Consiliul misionar internațional (International Missionary Council) care a ținut prima conferință internațională a misiunilor în 1910 la Edimburg în Scoția și din care s-a dezvoltat mișcarea ecumenică. Acest Consiliu a ținut a doua conferință la Oxford în 1923, apoi altele, sub conducerea lui John Mott (1865-1955), metodist american, și J. H. Oldhain, la Madras (1928) ; apoi; la Witby - Canada, în 1947, la Willirigen în 1952 și în Ghana în 1958; iar din 1961 a fuzionat cu Consiliul Ecumenic al Bisericilor, cu ocazia celei de-a III-a Adunări Generale de la New-Delhy - India, ținută intre 18 noiembrie și 6 decembrie 1961.

3. Asociația mondială pentru promovarea păcii internaționale - între națiuni - prin Biserici (The World Alliance for promoting international Friendship among the Nations through the Churches), înființată la 2 august 1914 la Constanz, în Elveția. Președinte al Alianței a fost ales primatul Bisericii Anglicane, iar Vicepreședinte, din 1920, mitropolitul primat Miron Cristea al Bisericii Ortodoxe Române. Această asociație a ținut mai multe conferințe internaționale, după cum urmează: Geneva - 1920, Copenhaga - 1922, Novisad - 1923 și 1925, Sinaia - 1924, Atena - 1926; Sofia - 1927, Praga - 1928, Cambridge -1931, București - 1933, Chambry sur Montreux - 1935, Rîmnicu- Vîlcea - 1936, Farris Bad, Narvik (Norvegia) în 1938.

Observăm o vătămare a conștiinței eclesiologice la conducătorii ortodocși progresiști încă din acea perioadă, cînd înainte de constituirea propriu-zisă a mișcării ecumenice (1910-1920), Patriarhia de Constantinopol s-a preocupat de relațiile Ortodoxiei cu Catolicismul și Protestantismul. Astfel, patriarhul Ioachim III (1878 -1884; 1901-1912), printr-o Enciclică sinodală din anul 1902, cerea Bisericilor ortodoxe părerea asupra unirii cu cele două mari confesiuni creștine, punînd problema căutării unor puncte de întîlnire și contact cu ele. Primind răspunsuri favorabile, patriarhul scotea în relief, într-o altă enciclică din 1904, că, păstrînd cele ce ne sînt proprii, se cuvine să privim și la cele ale altora, să ne rugăm din tot sufletul pentru unirea tuturor fără să ne descurajăm în fața greutăților și fără să socotim lucrul ca imposibil. "Să deschidem drum pentru lucrul unirii tuturor, plăcut lui Dumnezeu, tratînd cu înțelepciune și blîndețe pe cei despărțiți, care cred în Sfînta Treime, se însemnează cu numele Domnului Iisus Hristos și speră să fie mîntuiți prin harul lui Dumnezeu, cuvinte care prin superficialitatea înțelesului pot fi primite de către toți protestanții zilelor noastre.

După primul război mondial (1914-1918), mitropolitul Dorotei de Brussa, locțiitor al patriarhului ecumenic, în ședința Sfîntului Sinod din 10 ianuarie 1919 a acceptat propunerea Bisericii anglicane, a Bisericii vechi-catolice și a Bisericii armeano-gregoriene, pentru colaborarea și unirea Bisericilor.

In Enciclica sinodală a Bisericii din Constantinopol către Bisericile lui Hristos de pretutindeni, din ianuarie 1920, el adresă un apel tuturor Bisericilor creștine din lume, în care afirma că diferențele dogmatice nu pot constitui o piedică de netrecut în calea apropierii și colaborării Bisericilor unele cu altele, pînă se va putea ajunge la unirea lor deplină, fapt care de atunci a stat ca un scop vital al realizărilor ecumeniste, tematicile ulterioare arătînd cum fundamentele Bisericii Ortodoxe au fost puse în discuție nu pentru a fi prezentate drept model unic și adevărat de urmat, ci pentru a fi negociate la masa tratativelor de unificare.

Mișcarea ecumenică, care din 1948 s-a organizat în Consiliul Ecumenic al Bisericilor, își are originea în trei mișcări paralele, al căror izvor comun este Conferința misionară mondială de la Edimburg - Scotia din 1910, despre care am amintit.[/justify]
[continuarea in urmatorul mesaj]
Reply With Quote
 



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Erezia catolica cu privire la nasterea din Dumnezeu tikkun_olam Biserica Romano-Catolica 37 20.07.2013 13:29:23
eretic predicand erezia in biserica ortodoxa emanuel2007 Stiri, actualitati, anunturi 144 02.01.2012 18:33:56
Unde se termina Dragostea de aproapele si incepe Lupta cu erezia??? Remus Generalitati 25 04.03.2010 10:45:27
Adunarea ecumenica de la Sibiu si erezia ariana mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 10 03.09.2008 08:45:41