![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
I.) PROLOG
Ca sa fie inteleasa/ Versuirea care-o scriu,/ Dau o mica deslusire / Despre " Ratacitorul fiu "/ In calatoria vietii/ Doua drumuri s-au deschis,/ Unul duce spre Gheena/ Altul, catre " Paradis "/ Primul este lat si neted/ Si prea lesne de umblat./ Cel de-al doilea, cu piedici/ Si cu totul stramtorat./ Deasemenea la oameni/ Doua cete de vadesc:/ Unii inmultesc " Talantii ",/ Altii rau ii cheltuiesc./ Sant - adica - credinciosii/ cei cu trai neprihanit,/ Si pe urma sunt " pierdutii ",/ Cei cu duhul razvratit./ Cei dintai urmeaza drumul,/ Cel placut lui Dumnezeu,/ Cei din urma sunt " mezinii ",/ Care se abat mereu./ Deci prin " sita cunostintii ",/ oamenii fiind cernuti,/ Unii se gasesc " acasa ",/ Altii inca sunt " pierduti "./- II.) CHEMAREA FIULUI PIERDUT Vino, fiul meu iubit,/ Din amagitoare cai,/ Ca din nou sa te imbrac/ In " podoaba cea dintai "!/ Cu zdrobirea inimii/ Tu batand la usa Mea,/ voi iesi atunci cu dor/ Spre intampinarea ta./ Pe grumazul tau cazand./ Sarutare iti voi da/ Si cu glas induiosat, / " Fiul meu " te voi chema./ Iti voi da sandale noi,/ Haine bune si inel/ Si voi face pranz bogat/ Dintru cel mai gras vitel./ Toata casa mea atunci,/ Vesela va praznui,/ Pentru " firul cel pierdut ",/ Care iarasi va veni./- III.) MARTURISIREA FIULUI PIERDUT Cheltuit-am pe pamant/ Mosatenirea mea la rau/ Si acum nevrednic sunt/ Ca sa ma numesc " al Tau "!/ Cu naravul cel porcesc/ Darul Tau am irosit/ Si vesmantul sufletesc/ In desfrau l-am ponosit./ Flamanzind de darul Tau/ Sufleteste eu muream/ Si in slujba " celui rau "/ Eu cu totul ma aflam./ Poscilor am fost pastor/ La " boierrul cel strain "/ Si din roscovele lor/ In zadar ceream tain./ Dupa ce m-a vatamat/ Arsita pacatului,/ Sfantul Har mi s-a luat/ Mie desfranatului./ Astazi vrednic nu mai sunt/ De lacasul Tau cel sfant,/ Nici sa fiu ca ceilalti frati/ Ci ca unul din argati!"?-
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhitectura bisericilor: dupa canon sau dupa gust? | windorin | Arta bisericeasca in general | 247 | 19.09.2015 00:15:06 |
Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... | Mihailescu-Marin Daniel | Generalitati | 8 | 27.06.2011 23:03:13 |
Sminteala mintii, sau setea de cunoastere sterila | eodor nastasa | Generalitati | 121 | 26.06.2011 23:01:21 |
Legile dupa care va judeca Dumnezeu lumea | phradmon | Alte Religii | 8 | 11.10.2010 19:26:13 |
cer oamenii ajutorul lui Dumnezeu?...si dupa uita. | alexa.oni | Generalitati | 10 | 30.12.2007 13:54:55 |
|