Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2009, 10:22:26
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Ati incercat vre-odata sa tineti post negru 3 zile,consecutive,bine-nteles?
Am cunoscut persoane care au tinut acestea,chiar primele trei zile din Postul Mare,adica de duminica seara de la lasatul secului pana miercuri dupa masa,dupa care au luat aghiazma mare.Din cate am inteles,acestea vazandu-le la anumite manastriri.Se spune ca aceste zile reprezinta un efort foarte amplu si benefic din punct de vedere spiritual,bine-nteles pentru cine nu are probleme in acest sens,in a le putea tine.
Daca doriti sa intelegeti macar 3 zile din postul Mantuitorului,care a durat 40 de zile,puteti incerca acestea.Este cumplit,cel putin din punct de vedere fizic si trupesc,dar merita osteneala.
Deci,3 zile de post negru,fara absolut nimic,nici apa...lipsa apei reprezinta adevarata incercare.Bine-nteles,este o purificare sufleteasca,dar si trupeasca,dar cine poate...
Eu mi-am propus in acest an postul de acest gen,insa a intervenit ceva si nu mai pot tine,am facut o infectie urinara destul de "dureroasa" pentru care iau antibiotice puternice.
Cine doreste,si cine reuseste le doresc POST USOR! si bucurie...de asemenea,tuturor va doresc POST USOR!
Un sfat!Pentru un post usor,incercati sa nu va imbuibati(asa cum fac multi)inainte de post,astfel organismul se va adapta mai greu si va avea de suferit pe masura.(si,nu este cazul in mod rational).
Este bine să fim cumpătați în toate.Postul este un exercițiu de voință și fiecare ține cum poate.În prima săptămână cine poate este folositor să ajuneze(să mănânce după ora 15 o singură dată),fără ulei,fără condimente,fără dulciuri.
Dar fiecare face cum poate după sănătatea ,voința și credința sa.
Cea mai importantă este starea sufletească pe care o ai,dacă te-ai împăcat cu cei cu care erai certat,dacă te înfrânezi de la păcate trupești și dacă îți tai puțin voia (adică renunți pentru un timp la cele ce-ți plac mai mult).
Postul este jertfa noastră pentru marea jertfă a Mântuitorului.
Dar fiți cu băgare de seamă căci făcând acestea va veni vrăjmașul să vă ispitească cu multe amăgiri pentru a vă fura osteneala, așadar să avem "inimă înfrântă și smerită".
Vă doresc post ușor și cu folos și să punem început de pocăință acum când este mai mare nevoie de aceasta.
Să ne rugăm și pentru întărirea credinței în aceste vremuri de grea încercare pentru creștini.Așa să ne ajute Dumnezeu.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 28.02.2012 23:29:05
Postul Pastilor PODANA Intrebari utilizatori 0 01.02.2011 13:02:46
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12
Postul Sf.Asteapta Generalitati 5 27.05.2010 17:24:33
O traducere interesanta a Canonului Pastilor mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 1 05.05.2009 10:31:22