Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.03.2009, 01:26:08
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Catisma 7(2)

[COLOR=black]PSALMUL 49 [/COLOR]

[COLOR=black]Un psalm al lui Asaf.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Dumnezeul dumnezeilor, Domnul a grait si a chemat pamantul,[/COLOR]
[COLOR=black]2. De la rasaritul soarelui pana la apus. Din Sion este stralucirea frumusetii Lui.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Dumnezeu stralucit va veni, Dunmezeul nostru, si nu va tacea;[/COLOR]
[COLOR=black]4. Foc inaintea Lui va arde si imprejurul Lui vifor mare.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Chema-va cerul de sus si pamamtul, ca sa judece pe poporul Sau.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Adunati-i Lui pe cuviosii Lui, pe cei ce au f acut legamant cu El pentru jertfe.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Si vor vesti cerurile dreptatea Lui, ca Dumnezeu judecator este.[/COLOR]
[COLOR=black]8. "Asculta, poporul Meu, si-ti voi grai tie, Israele !... Si voi marturisi tie : Dumnezeu, Dumnezeul tau sunt Eu.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Nu pentru jertfele tale te voi mustra, iar arderile de tot ale tale inaintea Mea sunt pururea.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Nu voi primi din casa ta vitei, nici din turmele tale tapi,[/COLOR]
[COLOR=black]11. Ca ale Mele sunt toate fiarele campului, dobitoacele din munti si boii.[/COLOR]
[COLOR=black]12. Cunoscut-am toate pasarile cerului si frumusetea tarinii cu Mine este.[/COLOR]
[COLOR=black]13. De voi flamanzi, nu-ti voi spune tie, ca a Mea este lumea si plinirea ei.[/COLOR]
[COLOR=black]14. Oare, carne de taur voi manca, sau sange de tapi voi bea ?[/COLOR]
[COLOR=black]15. Jertfeste lui Dumnezeu jertfa de lauda si implineste Celui Preainalt fagaduintele tale,[/COLOR]
[COLOR=black]16. Si Ma cheama pe Mine in ziua necazului si te voi izbavi si Ma vei preaslavi ".[/COLOR]
[COLOR=black]17. Iar pacatosului i-a zis Dumnezeu : "Pentru ce tu istorisesti dreptatile Mele si iei legamantul Meu in gura ta ?[/COLOR]
[COLOR=black]18. Tu ai urat inatatura si ai lepadat cuvintele Mele inapoia ta.[/COLOR]
[COLOR=black]19. De vedeai furul, alergai cu el si cu cel desfranat partea ta puneai.[/COLOR]
[COLOR=black]20. Gura ta a inmultit rautate si limba ta a impletit viclesug.[/COLOR]
[COLOR=black]21. Sezind impotriva fratelul tau cleveteai si impotriva fiului maicii tale ai pus sminteala.[/COLOR]
[COLOR=black]22. Acestea ai facut si am tacut; ai cugetat faradelegea, ca voi fi asemenea tie; mustra-te-voi si voi pune inaintea fetei tale pacatele tale.[/COLOR]
[COLOR=black]23. Intelegeti dar acestea cei ce uitati pe Dumnezeu, ca nu cumva sa va rapeasca si sa nu fie Cel ce izbaveste.[/COLOR]
[COLOR=black]24. Jertfa de lauda Ma va slavi si acolo este calea in care voi arata lui mantuirea Mea ".[/COLOR]

[COLOR=black]Psalmul 50 :[/COLOR]

[COLOR=black]Mai-marelui cantaretilor; un psalm al lui David, cand a venit profetul Natan, ca sa-l mustre pentru femeia lui Urie.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta,[/COLOR]
[COLOR=black]2. Si dupa multimea indurarilor Tale, sterge faradelegea mea.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Mai vartos ma spala de faradelegea mea, si de pacatul meu ma curateste.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Ca faradelegea mea eu o cunosc, si pacatul meu inaintea mea este pururea.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Tie Unuia am gresit, si rau inaintea Ta am facut, asa incat drept esti Tu intru cuvintele Tale si biruitor cand vei judeca Tu.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Ca iata adevarul ai iubit, cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii Tale Mi-ai aratat mie.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati, spala-ma-vei si mai vartos decat zapada ma voi albi.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Auzului meu vei da bucurie si veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Intoarce fata Ta de la pacatele mele, si toate faradelegile mele sterge-le.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Inima curata zideste intru mine, Dumnezeule, si Duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele.[/COLOR]
[COLOR=black]12. Nu ma lepada de la fata Ta, si Duhul Tau cel Sfant nu-L lua de la mine.[/COLOR]
[COLOR=black]13. Da-mi mie bucuria mantuirii Tale, si cu Duh stapanitor ma intareste.[/COLOR]
[COLOR=black]14. Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale, si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce.[/COLOR]
[COLOR=black]15. Izbaveste-ma de varsarea de sange Dumnezeule, Dumnezeul mantuirii mele; bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta.[/COLOR]
[COLOR=black]16. Doamne, buzele mele vei deschide si gura mea va vesti lauda Ta.[/COLOR]
[COLOR=black]17. Ca de-ai fi voit jertfa, Ti-as fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi.[/COLOR]
[COLOR=black]18. Jertfa lui Dumnezeu, duhul umilit; inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi.[/COLOR]
[COLOR=black]19. Fa bine, Doamne, intru bunavoirea Ta, Sionului, si sa se zideasca zidurile Ierusalimului.[/COLOR]
[COLOR=black]20. Atunci vei binevoi jertfa dreptatii, prinosul si arderile de tot; atunci vor pune pe altarul tau vitei.[/COLOR]

[COLOR=black]PSALMUL 51 [/COLOR]

[COLOR=black]Mai-marelui cantaretilor; un psalm al lui David, cand a venit Doig Idumeul si a vestit lui Saul si l-a zis : venit-a David in casa lui Abimelec.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Ce te falesti intru rautate, puternice ? Faradelege toata ziua, nedreptate a vorbit limba ta; ca un brici ascutit a facut viclesug.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Iubit-ai rautatea mai mult decat bunatatea, nedreptatea mai mult decat a grai dreptatea.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Iubit-ai toate cuvintele pierzarii, limba vicleana ![/COLOR]
[COLOR=black]4. Pentru aceasta Dumnezeu te va dobori pina in sfarsit, te va smulge si te va muta din locasul tau si radacina ta din pamantul celor vii.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Vedea-vor dreptii si se vor teme, si de el vor rade si vor zice : " Iata omul care nu si-a pus pe Dumnezeu ajutorul lui,[/COLOR]
[COLOR=black]6. Ci a nadajduit in multimea bogatiei sale si s-a intarit intru desertaciunea sa ".[/COLOR]
[COLOR=black]7. Dar eu, ca un maslin roditor in casa lui Dumnezeu am nadajduit in mila lui Dumnezeu, in veac si in veacul veacului.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Slavi-Te-voi in veac, ca ai facut aceasta si voi astepta numele Tau, ca bun este inaintea cuviosilor Tai.[/COLOR]

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Interzisa Psaltirea?? laviniag23 Rugaciuni 79 25.05.2012 22:43:34
Sa iubiti Psaltirea ! ionion Rugaciuni 40 30.03.2011 00:58:13
Psaltirea in versuri cristiboss56 Rugaciuni 70 27.01.2011 00:29:29
Psaltirea Maicii Domnului Daniela87 Rugaciuni 42 04.03.2010 12:51:39
PSALTIREA jeny Despre Biserica Ortodoxa in general 4 05.05.2007 22:15:18