Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.03.2009, 13:13:40
Thheo Thheo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Atunci batranul s-a minunat.”Ia uite frate , cum a fost. Si eu socoteam ca este hot, ca a furat blidul!
-Dar cand ai ucis copilul , tot bine ai facut?
-Buna treaba am facut si acolo.
-Cum , ai omorat copilul si zici ca buna treaba ai facut?
-Stai si nu judeca dupa mintea ta !Ai vazut coplilasul? Acela a fost zamislit in ziua de Pasti .Si avea pus canon de la Dumnezeu, ptr ca nu sau infranat parintii in ziua Invierii Domnului , copilul avea sa ajunga la 20 de ani comandant de talhari si avea sa omoare pe parintii sai. Acesta era canonul ptr neinfrinarea lor ;si multa lume avea sa omoare si mari tulburari avea sa se faca in lume , ptr ca a fost zamislit intr-o zi asa mare.
Eu aici am facut 3 mari lucruri bune:am trimis sufletul copilasului la aer curat, am scapat pe parintii lui de ucidere de mana propriului fiu , si ei, gasind copilul mort , vor plange foarte mult si, prin plansul acela , li se iarta si pacatul care l-au zamislit in ziua de Pasti. Si tu zici ca rau am facut!
-Dar acolo , de ce ai omorat cainele omului?
-Si acolo am facut treaba buna!Cainele acela pazea toata gospodaria , dar a doua zi avea sa turbe. Si cand trebuia sa vina stapana sa-i dea de mancare , avea s-o muste si mare scarba avea sa fie la casa omului aceluia!
Fiindca ne-a primit pe noi , mi-a fost mila de ei si am omorat cainele mai inainte, sa n-o muste pe stapana. Si tu zici ca rau am facut , dar eu bine am facut!
-Dar la carciuma , de ce ai facut cruce si te-ai inchinat?
-Si acolo am facut treaba buna!In carciuma aceea venisera cei mai mari gospodari din sat .Epitropul bisericii, primarul si un mare gospodar. Ei s-au sfatuit sa puna mana de la mana si sa faca biserica din sat care era parasita. Atunci cand am trecut noi , ei au zis:”Doamne ajuta sa facem biserica!”
Macar ca erau in carciuma, eu am vazut ca oamenii au vrut sa faca treaba buna , am facut si eu trei metanii si am zis:”Doamne ajuta-le sa faca biserica”Si tu zici ca rau am facut, dar eu bine am facut . Eu nu m-am inchinat la carciuma, m-am inchinat la Dumnezeu , sa le ajute celor ce au pus hotarare sa refaca biserica parasita .
S-a minunat batranul , zicand:”Nici aici nu am avut dreptate”
"Și Iisus i-a zis:Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău:iată întâia fi cea mai mare poruncă.Iar cea de a doua asemenea cu aceasta:Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți".
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Cleopa ionut Mari Duhovnici si predicile lor 35 06.12.2010 11:58:54
Parintele Cleopa PaZyAmoR Moaste 8 26.10.2009 00:06:22
Parintele Cleopa rld_mario Mari Duhovnici si predicile lor 14 25.07.2007 10:46:34
Parintele Cleopa Colors Stiri, actualitati, anunturi 0 21.05.2007 18:18:56
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca Laurentiu Mari Duhovnici si predicile lor 0 04.02.2007 15:57:47