Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2009, 19:56:59
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Adunatul in jurul bisericii/preotului eu nu o vad deloc ca avantaj. Dimpotriva! Exista f. mult duh lumesc care se strecoara in biserica datorita amestecului dintre credinta si sentimentul national. Un hram devine cel mai ades un bal.... Iar ajutorul intre romanii sincer eu unul n-am auzit de asa ceva.Nu cunosc caz in care un roman sa fi adus in firma lui un alt roman; si daca or fi sint exceptii!
Vroiam sa mai zic ca eu, cand am ajuns in Germania in 89, m-am dus mai intaii la o parohie romaneasca dar nu-mi placea pentru ca aveam impresia ca lumea se duce mai mult sa vada alti romani. Nu era foc acolo. Pe urma am gasit parohia de care ziceam, multinationala, cu limba germana, si acolo am simtit alt duh. Un duh de foc, de credinta adevarata. Acest duh m-a purtat, m-a hranit pana acum. Si aici la Bruxelles pot la o parohie de asta sunt.

Tot in costructie ca si aia. In germana nu exista inca toate textele liturgice (nu liturghia, ma refer la textele din minee, triod, etc).. preotul, care stie foarte bine greaca veche, traduce si retraduce in continuu (si cu mult har). Treaba trebuie sa faca toti parohienii prezenti sa intretina biserica.. Oamenii se mai si ajuta intre ei. Am ramas cu prietenii de viata de acolo. Multumesc lui Dumnezeu ca am gasit o asemenea parohie!

Dar ca sa nu critic parohiile uninationale, si la cea romana de la Bruxelles la care merg cateodata se simte un duh advarat crestin si mai putin national.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cei din diaspora - cum este cu strana la voi? sophia Muzica Bisericeasca 22 30.06.2011 16:11:41
Pentru cei diaspora (dar si din tara)-aveti biblioteca de carti religioase? sophia Biserica Ortodoxa Romana 6 08.10.2009 23:35:55
Are voie si interes BOR sa se dezvolte in diaspora? sophia Biserica Ortodoxa Romana 6 07.05.2009 18:15:08
Românii ortodocși din diasporă, în pelerinaj la mânăstirile moldave cristiboss56 Generalitati 4 19.04.2009 12:03:37