Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.05.2009, 06:09:17
naiewn naiewn is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit Calea spre ortodoxie are un inceput

Hristos a Inviat!
Sint departe de Romania, departe de parinti si inca nu cunosc pe nimeni care sa-mi arate calea spre Biserica,
Nu ca n-am avea Biserica romaneasca aici. Am vizitat-o, m-am inchinat. De fapt, am vizitat manastiri si biserici in Romania cam toata copilaria, dar fara o structura anume din punct de vedere religios.
Mai recent, de vreo luna, datorita unor probleme personale, am inceput sa merg la Biserica noastra cel putin o data pe saptamina. De cind am luat decizia sa ma apropii de Biserica - mai mult decit o simpla vizita de Paste, de Craciun sau cind sint magazinele inchise -, au inceput sa se intimple lucruri la care nu ma asteptam, cu o repeziciune fantastica. La inceputul lui Aprilie - prima data in Biserica mai mult decit vizitator - m-am spovedit pentru prima data. In aceeasi zi am aflat ca e nevoie de un cintaret la strana. A doua zi eram la strana.
Sint deplin recunoscator pentru asta, dar speram mai intii sa devin un bun credincios, care stie regulile in biserica, care intelege despre ce este vorba, care o ia de la zero pregatire religioasa si urca treapta cu treapta; deh, pregatire inginereasca.
Deci, unde incep? L-as intreba pe parintele, dar mi-e sa nu-l supar cu ignoranta mea zi de zi cu intrebari puerile. Un pic de studiu individual - pe internet, probabil - mi-ar da curaj si un pic de inspiratie.

Sper ca am gasit locul potrivit pentru o astfel de intrebare si un raspuns.

Va multumesc,
Naie
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Spre moarte sau spre viata ?! alexmatei Impartasania (Taina Euharistiei) 8 11.05.2013 00:07:40
Creștinismul, calea spre progres Traditie1 Generalitati 2 14.02.2011 12:11:23
Iar a inceput... alexaa Generalitati 13 08.07.2010 09:51:25
Te indrepti spre Dumnezeu sau spre idolul tau? monica.miholca Pocainta 15 15.07.2009 16:06:40