Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2009, 14:45:39
Agkelos Agkelos is offline
Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Locație: Cluj
Implicit

Ma intreb, voi ce va amintiti din Noul Testament? Chiar daca evreii au denaturat credinta in Dumnezeu, Iisus nu a incercat sa ii denigreze in nici un fel. Nu imi amintesc ca Iisus sa fi spus "Io'te mai la iudei cat sunt de kitschosi cu hainele alea" sau "Uite mai cat sunt de penibili fariseii cand se lauda cu cat stiu".

Daca e sa cautam nod in papura chiar si ortodocsii sunt departe de adevar. Au diluat atat de mult credinta, care dupa spusele lui Origene oricum nu a fost cunoscuta de catre preoti decat la un nivel superficial inca de pe vremea apostolilor, incat majoritatea vad in crestinism o treaba care tine strict de ritual fara nici o legatura cu conflictul intern care il avem toti.

Ar fi bine sa ne uitam prima data la noi pentru ca incercand sa ii denigram pe altii nu facem altceva decat sa pierdem timp pretios pentru mantuirea noastra pe de-o parte, iar pe de alta parte incurajam ura in inimile celor pe care ii jignim. Daca e sa ne adresam unei alte confesiuni trebuie sa o facem cu dragoste. Daca adresarea contine orice forma de atac (fizic/verbal) e clar ca ea nu vine din dragoste si implicit nu e de la Dumnezeu ci de la diavol.
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32