"Mă bucur și mereu mă voi bucura"
"Mă bucur și mereu mă voi bucura" , este concluzia la care a ajuns Sfântul Apostol Pavel după lungile și grelele suferințe. Sfinții Părinți au accentuat în Învățăturile lor că , invidiile, dușmăniile, primejdile , intrigile, precum nimic din toate acestea nu pot întrista un suflet mare și înțelept. De ce ? Pentru că bucuria, bucuria adevărată nu se consumă în interiorul tău, ci ea se trăiește împreună cu cei de lângă tine, iar atunci când ei prietenii, nu îți împărtășesc bucuria, totul parcă se ruinează. Spunea cineva odată atât și atât de înțelept și adevărat : " O bucurie neîmpărtășită este, de fapt , un pas către tristețe. Probabil că mulți din noi am trecut prin astfel de momente de tristețe inexplicabile pentru moment. Revenirea noastra a fost tocmai împărtășirea bucuriilor celor din jur, prietenilor noștri, atâția câți au mai rămas . De menționat că bucuria de care vorbește Apostolul este însă un sentiment constant, care nu oscilează în funcție de atitudinea celor din jur, aș zice că este mai mult decât o trăire, este de fapt o atitudine. Bucuria Sfântului Pavel este slujirea Mântuitorului și nădejdea mântuirii, o slujire și o nădejde ce ar trebui să ne însoțească și pe noi, cu adevărat, până în ultima clipă . În fond nu aceasta este sensul credinței noastre ? Cu siguranță că da ! . Siguranța drumului pe care merge și credința în Dumnezeu fac din Sfântul Pavel unul dintre cei mai optimiști oameni.