Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.07.2009, 12:34:31
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Cu toata dragostea, ai mare grija in aceasta miscare a mintii si a inimii.
Multi au ajuns sa cada din dreapta credinta cu astfel de vederi a lucrurilor.

In secolele cele dintai, unul dintre cei mai mari calugari asceti ai pustiului, Avva Pafnutie, a venit la un Sfant Sinod pentru a apara Casatoria, curatenia deplina a celor casatoriti, in fata calugarilor care "aruncau cu noroi" in aceia, considerandu'i murdari si inferiori.

Iti aduc in vedere un cuvant al Sfantului Maxim Marturisitorul, comentand Schimbarea la Fata a Mantuitorului: "Pe un munte statea Ilie, iar pe celalalt Moise. Ilie intruchipeaza calugaria, iar Moise casatorie. Atat calugarul, cat si cel casatorit, se afla la aceeasi distanta fata de Dumnezeu, la aceeasi inaltime a vietuirii."

Esential este ca monahul sa traiasca adevarul monahism, iar cel casatorit adevarata casatorie.
Daca monahul cade din randuiala sa e de plans. Tot asa si cel casatorit.
28. Și a început Petru a-I zice: Iată, noi am lăsat toate și Ți-am urmat. 29. Iisus i-a răspuns: Adevărat grăiesc vouă: Nu este nimeni care și-a lăsat casă, sau frați, sau surori, sau mamă, sau tată, sau copii, sau țarine pentru Mine și pentru Evanghelie, 30. Și să nu ia însutit - acum, în vremea aceasta, de prigoniri - case și frați și surori și mame și copii și țarine, iar în veacul ce va să vină: viață veșnică.

Eu de aici inteleg ca mai mare rasplata au cei care isi lasa familia, si urmeaza calea lui Hristos. Deci nu mi se pare gresit a spune ca cei feciorelnici au rasplata mai mare de la Dumnezeu. Desigur ca:
"Esential este ca monahul sa traiasca adevarul monahism, iar cel casatorit adevarata casatorie.
Daca monahul cade din randuiala sa e de plans. Tot asa si cel casatorit."
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sotul ideal cdiasimi Nunta 231 17.07.2012 10:34:54
sotul cel neideal VLCMirela Nunta 138 12.05.2012 12:10:57
Cine nu si-a inselat sotul/sotia?? anika12 Nunta 94 26.10.2011 17:16:41
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54