Citat:
În prealabil postat de bogdani
Eu ti-o spun cu mana pe inima, ca doar am avut lungi discutii cu o multime de atei: 99% din ei gandesc asa. Sunt violenti in limbaj, chiar daca il au elitist. Sunt ingamfati, se considera buricul pamantului si au o placere sadica pentru scandal. Bunatatea ii irita, prietenia sau linistea celui de langa ei le da dureri de cap.
Totusi au o mare, mare problema: nu-si pot explica moartea ca experienta, prefera sa ignore ideea sau sa evite discutia.
Prea i-ati dat importanta acelui nick. Cu astia nu poti avea o discutie coerenta, rationala. Cand aud de tamaie sau biserica sar ca arsi: zgarie, tipa, urla, injura (eufemistic vorbind).
|
Ai perfecta drepate, dar cred ca si noi uneori suntem agresivi, ba chiar ideologici. Stiu, cu ei nu se negociaza nimic, dar cred ca ar trebui sa evitam discutiile aprinse, Petre Tutea spune ca "Eu cand discut cu un ateu e ca si cum as discuta cu usa. Intre un credincios si un necredincios, nu exista nici o legatura. ala e mort, sufleteste mort, iar celalalt e viu si intre un viu si un mort nu exista nici o legatura. Credinciosul crestin e viu" Din cugetarile lui Petre Tutea