Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2009, 22:12:44
gelu_motanelu gelu_motanelu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.08.2009
Implicit Parere

Citat:
În prealabil postat de getagrip Vezi mesajul
Asa cum Dumnezeu nu trebuie sa dea socoteala nimanui, pentru ca el e seful si face ce vrea, asa nici eu nu trebuie sa-i dau socoteala si nici nu o voi face. Chiar daca se va dovedi ca exista Dumnezeu, si o sa ma trezesc in boxa acuzatilor la Judecata de Apoi, eu ii voi zice acelasi lucru: Ai puterea sa ma judeci, dar nu ai autoritatea morala. Esti un zeu rau si sadic, poti sa ma distrugi, dar nu poti sa ma faci sa ma inchin in fata ta.
Parerea mea: judecata ta seamana cu imbufnarea unui copil de 3 ani care nu vrea sa faca nani, se supara si incearca sa-si necajeasca parintii. In primul rand, un om nu este capabil sa inteleaga sau sa cunoasca toate rosturile acestei lumi ca sa poata judeca in cunostinta de cauza, asa cum nici un copil nu intelege rosturile celor mari. In al doilea rand, legea dupa care vrei sa judeci, cea a moralitatii "atee", umaniste, este dintre cele mai schimbatoare; moravurile oamenilor se schimba de azi pe maine, la fel si intelesul notiunii de moralitate, careia de fapt cu greu ii poti da o definitie obiectiva. In al treilea rand, chiar si fata de legea moralitatii pe care o proclama el insusi, omul nu este complet impartial, fiindca nu exista om 100% virtuos si moral. Prin urmare, cred ca "judecata" pe care o pretinzi nu este de fapt o judecata in adevaratul sens al cuvantului, ci o simpla "parere" despre Dumnezeu. Si, slava Domnului, Dumnezeu i-a dat omului libertatea de a avea pareri cate pofteste, chiar si in ceea ce priveste pe Dumnezeu insusi :)

Last edited by gelu_motanelu; 17.08.2009 at 23:41:41.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce Dumnezeu ii iubeste pe oameni? florin.oltean75 Generalitati 3 22.02.2012 20:28:10
Dumnezeu nu vrea suferinta omului caty_deea Despre Biserica Ortodoxa in general 17 07.02.2011 23:14:52
oameni care nu au crezut in Dumnezeu cozia Intamplari adevarate 5 28.07.2008 20:15:06