Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.09.2009, 11:14:19
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de teatru-copii Vezi mesajul
Raspuns demn de nick-ul care l-a postat. Dupa ce critica, confirma, cat despre smerenie, ce sa mai vorbim. Iertare frate.

Oare nu stii ca in foarte multe biserici, mai ales in oras exista si rugaciune de obste pt. seara - Vecernia? Pe primul loc oare nu este aceasta modalitate aratata de domnul Hristos "Unde veti fi doi in numele Meu, acolo voi fi si Eu?

Apoi rugaciunea pentru aproapele, cum zicea cineva e foarte primita de Dumnezeu ca dovada de iubire - atat prieten cat si dusman si el deja face acest lucru.

De ce crezi ca seara trebuie sa se roage altfel decat restul zilei, mai ales dupa cum spune are o carte de rugaciuni deci are deja un ghid si stie ce rugaciuni sa spuna si ce sa contina acele rugaciuni? Normal este sa-i spunel lucruri pe care nu le stie si pe care sa le priceapa.

Am pus o problema care ar avea prioritate la rugaciunea de seara - rugaciunea in familie - daca nu se face la biserica , se poate face cu restul familiei, nu ti se pare important? Daca tu esti singur, nu e cazul, te excluzi, dar sunt destui care au familie si asa cum au o ora pentru masa de seara, pot avea inca un ragaza de un sfert de ora pentru o rugaciune comuna. Este foarte necesara.

Apoi cea individuala trebuie facuta permanent, nu numai seara, in functie de imprejurari. Dar daca Danyel e un incepator, nu poate fi bombardat acum cu tot felul de sfaturi teologice. Dumnezeu ii va arata cum sa se roage. Cel mai important este sa se "adape" mai intai din izvorul harului - biserica- apoi va pricepe singur cu ajutorul Duhului Sfant.

Eu stiu la ce faci referire despre mantuirea fara carti, ma tem ca lui Danyel i-ar fi mai greu sa le inteleaga acum, si nu e loc si timp pentru acest lucru. Inca o data, iertare.

Doamne ajuta!
E foarte adevarat ca nimic nu poate inlocui rugaciunea de obste, cea in biserica, dar.. eu aici vorbeam despre acea rugaciune pe care o face fiecare seara inainte de culcare, vad ca s-a cam deviat de la subiect, in fine,
Multumesc de indemnul de a ne ruga pentru aproapele, ai dreptate, e chiar una dintre porunci "iubeste-ti aproapele.." si evident ca nu il poti iubi daca nu te rogi pentru el
In ceea ce priveste rugaciunea in comun cu familia, da ar fi o adevarata binecuvantare pt fiecare casa dar ce facem ca sunt atatea familii in care nu toti membrii impartasesc valorile credintei sau nu toti si le insusesc la un nivel care sa ii faca sa se roage impreuna, de multe ori am observat ca in familiile in care parintii au fost "spalati pe creier" de regimul comunist, doar copii se mai roaga cand si cand, dar parca pe ascuns ca nu cumva sa-i prinda si sa zica "wai, te rogi?"

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
putem concepe copilul sambata seara sau duminica seara? ioanaz Nunta 217 25.02.2012 23:24:49
Rugaciunile de seara haitchi Intrebari utilizatori 2 27.06.2010 20:40:33
buna seara ! tanty12 Stiri, actualitati, anunturi 6 08.12.2009 16:51:44
buna seara! georgiana_master Rugaciuni 4 31.10.2006 13:32:43
o rugaciune pt seara... georgiana_master Rugaciuni 0 09.09.2006 00:19:08