Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Aiurea! Eu sau tu si cu fratele tau intru credinta umblati cu “ateismu’ stiintific” pe la case? Si, in general, nu vad de ce trebuie sa fiu neaparat mindru ca sa pot sa pun la punct un nesimtit.
|
Nu „umblu”, pentru că nu am vreo dorință de misionarism (iar misionarismul ține de credință, nu de lipsa de credință).
Încerc să port niște discuții, nu să vîr cuiva pe gît vreo idee. Discuția e o mașinuță de transportat niște declarații dintr-o parte într-alta și de stors sensuri noi.
Citat:
Nu m-a deranjat definitia pe care ai dat-o ortodoxiei, ci comparatia pe care ai facut-o cu pastafarienii. Si ca sa faci asemenea trimiteri trebuie ori sa fi trecut prin citeva lobotemizari de nu mai poti distinge unde-i limita bunului simt, sau pur si simplu ti-ai facut cultura religioasa pe siteuri bascalioase, si-atunci, oricum ai lua-o, si degeaba te superi, comentariile tale nu pot fi altele decit acelea ale unui prost infumurat.
|
Ah, am înțeles. Dacă spuneam „ce-i face pe ortodocși sau pe musulmani mai speciali” tot nu scăpam de catalogările dumitale ortodoxe, așa că e un pic bizar să vorbești în cazul meu despre bun-simț.
Cultura religioasă mi-o fac prin observație directă și din cărți, singurele elemente bășcălioase din acest peisaj fiind unele personaje de pe saituri ortodoxe.
Să reformulez, apropo de bun-simț: imprecațiile și invectivele nu-mi stau în stil (nu că n-aș fi în stare, dar pot găsi și un stil civilizat de exprimare), în schimb acestea mi se aplică de către cei care mă acuză că n-aș ști să mă comport. Curat murdar!