![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
@windorin:
Tot vreau sa plec, sa-mi vad de treaba si iar ma intorc sa raspund: 1. Preotul trebuie sa mearga, chiar anuntat de vecini la cel nedeplasabil. Sa stea de vorba, sa-l spovdedeasca, sa-l impartaseasca, dar...si sa-i duca o paine, o carte, o vorba buna. Ca oricare vecin si crestin. 2. Nici eu nu am de dat, dar macar sa vorbesc, sa mangai, sa ajut la caz de boala, sau necaz, cu mainile... 3. Ecteniile - eu nu prea le pricep. La unele se spune pentru ce sunt, dar oricum nu sunt pentru nevoi speciale. La noi, la ectenii (prima si cea intreita) preotul se roaga in mod special, in afara acatistelor, pentru bolnavi. Este superb. In acatiste nu poti sa treci pentru ce te rogi (in alea gen liste, sau pomelnice). Acolo insiri nume (eu mai pun la unii in paranteza ca sunt bolnavi). Dar... in tara, la vecernie se citesc altfel de acatiste. Acolo scrii tu pentru ce te rogi, nu lista de nume. Sunt doua chestii separate. La liturghie nu se citeste asa ceva. Eu vorbesc de rugaciuni speciale. Am mai spus, unii preoti fac asta (pentru elevi, al nostru pentru bolnavii grav), dar ar trebui mai mult, mai larg. Si eu ma refer nu la ectenii ci la rugaciune speciala. Sa spunem toti in cor catre Dumnezeu nevoia noastra. 4. Da, daca ai sanatate ai si altele, dar serviciu iti trebuie ca sa traiesti (sa ia casa, masa etc.). Dumnezeu ajuta si pe someri, dar ei trebuie sa gaseasca de lucru totusi...In rest, asa este, mai stie Dumnezeu ce ne trebuie, mai renuntam noi, sau mai cerem.... |
Tags |
criză, mondială, preotul |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CRIZA MONDIALA | saccsiv | Generalitati | 12 | 16.04.2012 08:25:18 |
Cruciada episcopilor martiri din BOR contra bolsevizarii Patriarhiei(anii 1945-1950) | razvan.mn | Resurse ortodoxe on-line | 15 | 09.01.2011 00:06:37 |
Criza = ? | elena20 | Generalitati | 7 | 28.07.2010 01:24:18 |
Despre criza | laurschepsis | Generalitati | 2 | 07.10.2009 11:46:25 |
Despre Criza Mondiala | ortodox4life | Generalitati | 9 | 22.01.2009 11:20:57 |
|