Citat:
În prealabil postat de Danut7
Mda... urit din partea ta,ca iti ascunzi religia.Dar adevarul e ortodoxia si Mireasa lui Hristos e Biserica Ortodoxa.Asta cu credinta , e cai verzi pe pereti.Stii ca un penticostal o sa creada cum cred penticostalii, un adventist cum cred adventistii s.a.m.d.Credinta adevarata si adevarul este ortodoxia,DOAR ortodoxia.
|
Asa este. Sectantii nu se inteletg intre ai pentru ca nu au duhul, ci doar orgoliul de a interpreta fiecare ce vrea din litera Scripturii. Iar Scriptura ne avertizează:
2 Cor 3.6 "Cel ce ne-a învrednicit să fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului;
pentru că litera ucide, iar duhul face viu."
Ceea ce este mai frapant la aceste grupări și "biserici" neoprotestante este faptul ca există deosebiri fundamentale de doctrină între ele, dar există deosebiri fundamentale de doctină și în cadrul aceleiași secte, sau în cadrul aceleiași adunări. Bunăoară dacă luăm exemplul penticostalilor, observăm că anumite denominațiuni ale lor cred în două tipuri de botez (botezul cu apă și botezul cu Duh Sfânt), alții cred doar intr-un botez. Alt aspect este și acela al "salvării" sau al mântuirii. Unele denominațiuni penticostale spun că mântuirea odată "primită" nu mai poate fi pierdută, alții spun dimpotrivă.

Și totuși credința este una, iar Hristos nu poate și împărțit.