Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.12.2009, 09:52:04
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Religia: Ortodox
Unhappy Omul cel mai feroce animal de pe Terra

Dumnezeu a creat omul si animalele ! In multe situatii omul s-a dovedit a fi mai crud decat un animal ,ceea ce ma face sa trag concluzia ca omul este cel mai feroce animal de pe pamant ! Am o problema pe care am incercat sa o rezolv,apeland la cei care au situatia materiala f buna ,si desi la inceput au spus ca da,acum se pare ca nu ! stiu ca eu nu pot salva lumea ,oricat de mult mi.as dori ! stiu ca nu pot ajuta toti oamenii si toate animalutzele care au nevoie de ajutor ! Insa ma zbat sa ajut ,atat cat pot ,si mereu ma lovesc de oameni insensibili ! Daca as fi dispus de capital ,nici nu m-as mai fi deranjat sa vorbesc cu aceste personaje ! Am trimis o scrisoare care o fundatie de animale ,nu dau numele ,care speram sa ma ajute sa ajut animalutzele de aici ,si am primit un mail in care imi spune ca nu pot face nimic ,sa ma descurc eu cum pot ! m-am abtinut sa nu le trimit un mail si sa ii intreb ce au facut cu fondurile phare pe care le-au luat pentru a ajuta animalele!?
Cred ca fiecare se naste cu un scop in viata ,al meu este sa ajut animalele ,si oamenii atat cat pot ! de ce am pus prima data animalele ? pentru ca sunt destui cei care se ocupa de oameni ,eu vreau sa ma ocup de necuvantatoare care dupa mine sunt cele mai pure suflete ! Am citit o super carte Stalpii fericirii (Los pilares de la felicidad scrisa de Bernabe Tiero) nu stiu daca este tradusa si in romana ,o carte unde scriitorul arata care sunt stalpii fericirii in viata ! acolo vorbeste despre calitatile si defectele omului ,despre bunatate care este o calitate ,nu te nasti cu ea ,ci o dobandesti in timp ,calitati pe care nu le mai intalnim la oamenii din zilele noastre !
De ce este sunt unii oameni cruzi cu animalele ? pentru ca la ei primeaza creierul reptilian ,cel care este sediul impulsurilor noastre primitive : agresivitate,instinct de conservare si de reproducere,frica ,apararea teritoriului etc ,iar creierul emotional (cel ce domina afectivitatea umana) si neocortexul (creierul nou , superior, cel care rationeaza) exista dar nu isi fac treaba ! altfel eu nu imi explic cruzimea ,rautatea,indiferenta fata de necuvantatoate !
Azi dimineata la cafea discutam cu sotul meu despre cum ar fi sa fie condusa lumea de caini si de pisici,si ma intrebam daca un catelus sau o pisica sau un alt animalutz ,ar putea calca un om ,si sa nu opreasca ,sa il striveasca pe asflat si sa nu simta nimic ! NU cred ca animalele ar putea fi capabile de o asemenea CRUZIME ,pe care unii oameni o comita in fiecare zi !
Ne laudam ca suntem civilizati ,educati ,sensibili dar OMUL nu este cu nimic mai bun decat un animal ,ci din contra ANIMALELE SUNT SUPERIOARE OMULUI prin BUNATATE !
Acum toata lumea este in goana de a face bani ,si nu realizeaza ceea ce se intampla cu umanitatea ,dar o sa vina ziua in care o sa ne omoram pe strada ,sau si mai rau ,pentru ca ne pierdem toate calitatile !
D-zeu ne-a aratat drumul drept ,noi am ales stramb,si din pacate platesc si necuvantatoarele pentru greselile noastre ! V-ati gandit cum ar fi sa nu mai existe masini ? eu da ! si ar fi foarte bine ,nu am mai polua terra si am fi mai buni cu caii,de ex !
Omul este cel mai periculos animal ,de care trebuie sa ne ferim ,nu necuvantatoarele !
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Produse de post - sa nu fie de la animal, sau componentele? sophia Postul 95 22.10.2012 17:08:09
Omul-animal, e posibil,oare ???!!! guardian knight Generalitati 8 17.12.2011 20:53:22
Doar o Apocalipsa mai poate salva Terra absolutep0wer Generalitati 19 03.09.2010 10:16:20
"Omul animal indumnezeit" de Panayotis Nellas mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 1 19.05.2009 23:33:50