![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Miha-Anca ne intreaba cum ne exercitam noi spiritul civic. Pai cum am putea sa ni-l exercitam cand ti-e si frica sa atragi atentia cuiva vizavi de un comportament nepotrivit..? Aici au fost cazuri in care o remarca i-a costat viata pe unii oameni. Cei care incalca regulile civice si ale bunului simt sunt prin excelenta agresivi si nu-ti da mana s-o faci pe justitiarul decat daca ai una-doua centuri negre la karate...
E trist si e frustrant, insa asta e realitatea. Am asistat in tren la o scena de genul: domnisoara, vreti sa dati sonorul castilor dvs. mai incet (intreaba un domn la vreo 60 de ani pe o pustoaica de vreo 16)? Dupa ce i-a spus in fata ca nu vrea, a mai facut-o si pe mama respectivului domn c...a - asta a fost raspunsul tinerei domnisoare... Sa nu traiti cu iluzia ca in Germania / tarile nordice / vestice sau mai stiu eu unde e totul "luna"... ia sa va duceti prin cartierele periferice, mai "colorate"... Se scuipa si-aici pe strada (ca e semn de mare "smecherie"), se arunca gunoaie peste tot, se picteaza cu grafitti toti peretii, se scrijelesc geamurile (saptamana trecuta am vizitat un oras si-am vrut sa fac poze din autobuz... de unde, toate ferestrele erau crestate pana la refuz!), etc, etc. Cred ca ceea ce ne e la indemana este metoda exemplului personal, alta solutie nu vad.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Forumul Civic al Romanilor din Harghita, Covasna si Mures | Decebal | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 30.01.2013 00:05:58 |
Spiritul de sacrificiu | alexdu | Generalitati | 18 | 01.03.2011 15:54:09 |
Spiritul de turma | Traditie1 | Generalitati | 11 | 27.02.2011 19:21:26 |
Zeitgeist sau spiritul vremurilor | Gabriela4ever | Intrebari utilizatori | 4 | 11.07.2010 23:35:29 |
|