Citat:
Un primar buna ar fi gasit o solutie buna.
|
Treaba unui primar bun e sa gaseasca o solutie
legala. Inainte de a incerca sa multumeasca pe toata lumea, treaba primarului, ca a oricarui alt cetatean, e sa respecte legea statului in care traieste. Punct.
Citat:
Deci da, au incalcat legea, dar nu cei care au pus acolo menora, ci cei, care din indiferenta au dat aprobare fara sa se gandeasca la sentimentele locuitorilor.
|
Confunzi conceptul de lege cu "vointa poporului". Nu e acelasi lucru.
Citat:
Si intr-o democratie hotaraste majoritatea; iar minoritatea se supune hotararii majoritatii.
|
Repet: nu cand e vorba de religie. Nu in ziua de azi. Eventual in Evul Mediu. Been there, done that. Nu mai vrem.
Citat:
Repet: s-ar i putut gasi o amplasare mai buna, care sa nu deranjeze.
|
Cred ca nu intelegi conceptele de "toleranta" si "drepturi egale". Toleranta nu inseamna o chestie gen: "da bai, te tolerez, e OK, dar ascunde-te si tu cu menora aia, sa nu o vad, dar sa stii, eu te tolerez si te respect!"
Toleranta implica
egalitate.
Citat:
Sa nu ne agtam de cei 100 de insi, care au avut curajul de a iesi in fata. Intotdeauna vor fi unii mai curajosi, mai dornici sa se exprime, si altii multi, mai pasivi, dar avand aceeasi opinie cu acestia putini, dar mai curajosi.
|
As vrea sa nu confundam prostia galagioasa cu curajul. Ce curaj? Imi spui si mie ce au riscat oamenii aia? Sunt convins ca au ajuns acasa convinsi ca au un loc asigurat in Rai, ca le-au tras-o la jidani. Fiecare barbat a plecat de acolo simtindu-se ca un mic Stefan (adica si mai mic decat Stefan, care era mic oricum

)
Citat:
Sigur, nu au vrut o sinagoga; nu inca.
|
Aha, am inteles, actiunea a avut caracter preventiv. Au vazut ei planul secret. Sunt sigur ca evreii asta au zis: fratilor, mergem pe burta cu menora, si daca nu ne-o luam dupa ceafa, sambata viitoare ii mutam pe moshi cu tot cu mesele lor de sah si cladim o sinagoga. Noroc cu popa ala vizionar, datorita lui au unde juca pensionarii sah.
Citat:
Deci Rep Moldova este cotropita de jidovi, daca nu stiati. A, si Stefan cel Mare "a aparat Moldova de tot felul de jidovi." Cel putin asa sustine preotul organizator.
|
Pai da. E o vorba in Moldova aia toleranta: "daca nu curge apa de la robinet, sa stii ca au baut-o evreii". Nu, nu suntem popor antisemit, toate proverbele astea anti-evrei sunt adoptate. De la altii. Antisemitii naibii.
Citat:
Ce le-ar trebui acelui preot si celor care il insotesc este sa mearga undeva intr-o tara unde religia si nationalitatea lor este o minoritate. Si sa fie bine primiti! Poate asa ar invata si dragostea crestineasca, si respectul fata de altii...
|
Pai ortodoxia chiar e o minoritate, pe plan mondial. Problema e ca prea putini oameni calatoresc, si si mai putini pot trage concluzii dupa ce calatoresc.