![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cartea acea atribuita parintelui Lazarus Moore despre Sfantul Serafim de Sarov nu prea se stie daca chiar apartine parintelui Lazarus Moore si chiar vorbeste despre Sfantul Serafim de Sarov:
http://orthodoxwiki.org/Lazarus_(Moore) "St Seraphim of Sarov - a spiritual biography, New Sarov Press, 1994. Metropolitan Kallistos Ware has suggested that there are 'some doubts have been expressed whether this is actually the work of Fr. Lazarus, at any rate in its present form'. [Bishop Kallistos of Diokleia, 'Foreward', in Ignatius Brianchaninov, On the Prayer of Jesus (Boston, MA: New Seeds, 2006) p. xx.)] "
Eu nu pot sa uit cum in acea carte sunt huliti monahii din Sfanta Manastire unde mersese Sfantul Serafim de Sarov si nu cred ca Sfantul Serafim ar fi fost de acord sa se scrie asa ceva. Mai aud pe unii "oameni duhovnicesti" care de fapt sunt inselati de draci si cred ca au cunoscut harul lui Dumnezeu si prin care dracii se exprima hulind parintii si maicile din Sfintele Manastiri. Eu am fost pe la cateva Sfinte Manastiri si nu am vazut nimic din ce semnaleaza ei. Cat despre faptul ca parintii sau maicile de acolo impletesc munca cu rugaciunea,nu inteleg unde e problema. Maica Domnului lucrase perdeaua templului din Ierusalim si camasa lui Dumnezeu Iisus Hristos. Dumnezeu Iisus Hristos a lucrat ca dulgher pana la 30 de ani. Sfantul Apostol Pavel lucra corturi,cand propovaduia Sfanta Evanghelie. Sfantul Macarie cel Mare lucra la camp cu ucenicii sai si dupa cum se marturiseste la viata sa vedea mereu slava lui Dumnezeu. (ca lucra la camp se spune in Pateric.) Sfantul Antonie cel Mare impletea cosuri. De la adevarat rugaciune te impiedica pacatul care e in sufletul omului nu munca cinstita. Last edited by mihailt; 10.01.2010 at 22:29:26. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce parere aveti despre emisiunea si cartea lui Oreste? | alexdu | Generalitati | 47 | 22.01.2013 10:22:31 |
Oreste Teodorescu | Andrei B. | Generalitati | 33 | 28.07.2011 08:15:26 |
Codul lui Moise... | silverstar | Generalitati | 8 | 30.01.2009 22:25:04 |
Codul lui Da Vinci... | anyyacory | Despre Biserica Ortodoxa in general | 99 | 09.07.2008 08:28:39 |
|