Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2010, 12:38:56
adri-ionela's Avatar
adri-ionela adri-ionela is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Horhe22 Vezi mesajul
Sunt preot. Spre deosebire de alti respondenti am astfel autorizarea sa-ti dau un raspuns.
Nu te supara pe saracul calugar necitit...
Pe langa botezul pe care-l stim cu totii, mai exista si alte tipuri:
1. Botezul sangelui (valabil in cazul martirilor)
2. Botezul dorintei (al aceluia care si-a dorit si din motive obiective nu a reusit sa se boteze)
3. Botezul de urgenta care are o randuiala foarte simpla si care il poate savarsi ORICINE (in caz de urgenta); (din nefericire nu s-a intamplat in cazul pruncutului tau).
Particular, in cazul tau vad aplicabil "botezul dorintei" deoarece nu ma indoiesc, ca ti-ai fi dorit sa-ti botezi pruncul;
Nu mai specifica pe viitor "mort nebotezat" pe pomelnicul dat la altar; tu si Dumnezeu stiti despre cine este vorba. I-ai dorit un nume si trece-l cu numele respectiv. Roaga-te si Sfantului al carui nume il poarta. Fii cu credinta in Dumnezeu si nu te indoi ca Domnul nu-l iubeste. Ritualic inmormantarea pruncilor are un caracter special care denota intrarea lor in rai fara alte oprelisti (adica devin ingerasi); sau cel putin asta inteleg eu. Nu stiu cum ti-as putea alina durerea. Cere-i lui Dumnezeu alt dar (de prunci).
Daca doresti mai multe lamuriri contacteaza-ma.

alaturi de voi
parintele George

Va multumesc din suflet pentru sfaturi.
Cum pot sa vorbesc cu dvs?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce se intampla cu sufletul nebotezat? serb_crina Generalitati 25 20.01.2013 20:06:31
Ea ortodoxa - el nebotezat in nici un fel tinutza Nunta 13 26.09.2011 23:19:57
Copilul nebotezat poate fi inmormantat in cimitir? Mada1ina Intrebari utilizatori 20 11.02.2011 20:29:05
Nebotezat si necununati roman2010 Generalitati 14 15.01.2011 23:01:29
Mama mea a murit ichim Generalitati 15 08.08.2008 02:26:13