![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
@Mirabela - exista noi reguli pentru anumite lucruri la biserica.
Te rog sa te informezi si sa nu contrazici preotii. Stiu ca unora nu le convine, dar aceste reguli sunt necesare, cel putin diaspora. Eu am spus ca se poate o casnicie mixta, si chiar sunt multe fericite. Dar fiecare face cum vrea. Care este problema cu crucea. Eu cunosc persoane catolice care isi fac crucea ca noi de ex. si care au mai adoptat de la ortodoxi cate ceva, dar nu si-au schimbat confesiunea. @AndruscaCIM - tu nu poti accepta niste lucruri. Te inteleg. Eu si sotul meu am renuntat fiecare la multe si facem mereu compromisuri ca sa fim fericiti impreuna. Pentru ca ne iubim. Amandoi facem compromisuri. Daca ar trebui sa faca numai unul mereu renuntari, atunci acela ar fi nefericit pana la urma si s-ar ajunge la divort. Tu cand te mariti ii pui conditii sotului: taie-ti o ureche, vopseste-ti parul, sau adu-mi luna de pe cer, altfel nu ma marit cu tine. Sau iti cere el tie tot felul de lucruri? Nu cred. Tu ce-ai face in locul lui Tudor? Daca ai iubi mult un baiat si acela (sau tatal lui)ti-ar spune nu te iau decat cu conditia asta. Punct. Ai accepta? Ai fi fericita? Ai accepta conditia, cu regretul apoi toata viata ta ca ai facut-o (numai pentru el)? Cam asa se pune problema la ei. Voi sunteti tineri. Casnicia nu este numai parfum de tei. Sunt decizii mari de luat si compromisuri de facut. Eu mi-am dorit o viata copii si nu putem. As fi avut niste solutii sa am copilul, dar din respect pentru sotul am renuntat. El m-ar fi sprijinit in orice decizie a mea pentru a avea copilul. N-am sa intru in amanunte. Pana la moarte am sa port aceasta suferinta in suflet de a nu avea copii, dar pentru sotul meu am renuntat. Estew greu sa stii. De aceea nu sfatuiesc pe nimeni la asa decizii, a caror rezultat sa-l porti o viata. Sa nu cerem sufletul de la oameni in numele credintei. Da? Fiecare sa-si ia deciziile asa cum simte si poate el. Mi se pare f.egoist ceea ce se intampla in familia fetei, chiar daca pe de o parte este de inteles. O data a spus cu tristete fiica unui preot batran de aici care a murit: ce stiti voi ce inseamna sa fii copil de preot! I s-au interzis si ei niste lucruri din cauza profesiei tatalui si este marcata. Dansul a fost un om deosebit. |
|