Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Pelerinaje la locuri Sfinte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.01.2010, 00:03:33
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit manastirea EL-AZAB

MANASTIREA EL-AZAB
[SIZE=3] [/SIZE]
Aceasta manastire ,situata in zona Fayoum ,care dateaza din secolul 18,este o manastire de maici ,spre deosebire de celelale care erau toate de calugari ,acelea fiind situate in pustieteti .Intram pe o poarta foarte frumoasa din fier forjat,situata intre doi stilpi ce delimiteaza si un zid din caramida,ce delimiteaza domeniul manastirii.Intram pe acesta frumoasa poarta si in fata ne apare un aranjament verde circular,pe lateral sint doua cladiri mari cu 3 etaje ,posibil pentru cazari sa fie ,iar cea din stinga este la parter cu pangarul, si un turn inalt posibil sa fie clopotnita ,desi nu arata asa.In fata noastra trecem in a doua curte depasind o cladire cu etaj transversala ce are o intrare spatioasa delimitata de doua rinduri de coloane ce au pe ele sfinti pictati .Chiar in fata se afla MAICA DOMNULUI pe un stilp si pe celaalt Sfintul ABRAAM,iar pe celelalte sint alti sfinti.Trecem admirind aceasta interesanta trecere in curtea a doua ,printre aceste coloane cu sfinti,unde ne apare in fata manastirea ,iar pe lateral din nou cladiri!Manastirea are o prispa lata cu coloane din care intram prima data pe o usa laterala intr-un paraclis inchinat sfintului ABRAAM ,care a fost episcop de Fayoum,iar spre dreapta intram intr-un coridor lunguiet ce are in partea opusa intr-o racla foarte frumos lucrata din lemn de culoare deschisa ,moastele Sfintului ABRAAM,aflate intr+uncilindru invelit cu catifea bordo si avind icoana sfintului pe el ,ca si la sf.Macarie cel mare.PE lateral sint vitrine cu exponate de muyeu ,cruci frumoase si vechi ,candele ,haine preotesti ale sfintului ,cosciugul in care a stat inainte.Stind putin la coada am trecut inspre moaste pe linga o icoana a sfintului aflata pe perete ,la care m+am rugat…si am avut senyatia ca Sfintul Abraam ma asculta cu atentie ș de altfel in toate icoanele Sfintul are o privire foarte patrunzatoare,deosebit de concentrata ,o privire vie !Duparugaciune si inchinare intru si in manastirea mare printr-o usa foarte frumos sculptata ,avind un inger in partea superioara.Inauntru este foarte frumos ,doua rinduri de coloane imbracate in lemn ,iar pe partile laterale se afla sfinti sculpati in lemn de maslin si la fiecare se afla sub icoana un dulapior din sticla in care sint expuse in tubi cilindrici inveliti in catifea bordo ,moastele fiecarui sfint din icoana.Aci cred ca sint moaste ale tuturor sfintilor din Egypt!..nu ma indoiesc de asta!,sf,MARCU ,sf.Gheorghe,sf,Mercurie ,sf. Din Fayoum,sf.Seghie ,sf Varvara,SF,Mina,sf.Abanoud..s.a.…si multi altii ,la care ne-am inchinat ,caci manastirea are incinta foarte mare.Aci pe peretele din dreapta cum privim spre cele 3 altare ,cel central al SF.MERCURIE ,si pe lateral al sf.Mina si al sf.Abraam,o cruce metalica intr-o nisa ce contine un fragment din lemnul sfintei cruci.Geamurile sint luguiete si au doar inpartea superioara vitralii,ale capetelor sfintilor ,iar in rest sticla este alba ,pein care patrunde lumina zilei.Inspre altarul central se afla si icoana Mintuitorului si una a Maicii Domnului tot asa sculptate in lemn,foarte frumoase.Plecam din nou spre pangarul aflat in prima curte ,unde sin parcate si autocarele .Pangarul are multe lucruri interesante,cruci metalice din brony cu suport in cutie ,de care imi cumpar si eu una ca sa am o amintire din Egypt ,o cruce de aici,apoi icoane actibilduri ,semne de carte cu toti sfintii importanti din Egypt,mir,s.a…Plecam mia departe si ajungem linga yona verde ,unde incepe desertul stincos la o manastire interesanta care merita vizitata daca mergeti in Egypt,anume
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
IMPRESII DIN PELERINAJE sofiaiuga Pelerinaje la locuri Sfinte 92 25.10.2020 18:35:30
Pacatele straine Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 20 10.01.2013 12:04:33
Bauturi tari si animale necurate NeInocentiu Secte si culte 0 12.05.2012 20:44:58
Impresii din pelerinaje -anul 2009 sofiaiuga Pelerinaje la locuri Sfinte 4 31.08.2009 21:23:06
Despre religiozitate in diferite tari BogdanF Generalitati 0 04.07.2008 09:51:37