Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2010, 18:12:23
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Question Judecatile lui Dumnezeu

Citind mai multi Sfinti Parintii si Parinti contemporani,mentionad aici pe parintele Cleopa, mi-a ramas intiparit in minte o prelegere a sa despre judecatile lui Dumnezeu.Spunea parintele ca sfintii parintii vorbesc despre 4 tipuri de judecata a lui Dumnezeu.
1.Legea zidirii,acesta se va aplica primitivilor si celor care nu s-au intalnit cu nici un fel de religie ,sau ma rog ,aproape.Acestia vor fi intrebati daca au cugetat vreodata la un Creator sau Ziditor.
2.Legea constiintei,iarasi cei care nu s-au intalnit cu iudaismul sau crestinismul,vor fi intrebati daca au ascultat de constiinta cand au gresit,sau cand acesta i-a mustrat si s-au cait in cugetul lor.
3.Legea iudaica,dupa acesta vor fi judecati evrei(eu ma gandesc ca cei pana la Iisus)
4.Legea harului,cea adusa de Iisus Hristos,dupa care vor fi judecati crestinii.
Acuma eu am niste nelamuriri,astazi cred ca despre crestinism a auzit pana si cea mai primitiva civilizatie.Spre exemplu un musulman sa zicem ca nu stie de crestinism el va fi judecat dupa primele doua legi,si daca aude de crestinism tot asa sa fie?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
JUDECATILE LUI DUMNEZEU SAU PROVIDENTA DIVINA Iustin44 Generalitati 20 28.06.2007 18:27:00