![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=black]Iertati-ma postez aici o istorioara care mie mi-a placut foarte mult : Dumnezeu vs. stiinta[/COLOR][COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR][COLOR=black]cititi urmatoarea poveste adevarata[/COLOR][COLOR=black] Intr-o sala de clasa a unui colegiu, un profesor tine cursul de filozofie… Sa va explic care e conflictul intre stiinta si religie… Profesorul ateu face o pauza si apoi ii cere unuia dintre noii sai studenti sa se ridice in picioare [/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Esti crestin, nu-i asa, fiule? [/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Da, dle, spune studentul [/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Deci crezi in Dumnezeu? [/COLOR][COLOR=black] Cu siguranta Dumnezeu e bun? Desigur, Dumnezeu e bun. E Dumnezeu atotputernic? Poate El sa faca orice? Da Tu esti bun sau rau? Biblia spune ca sunt rau. Profesorul zambeste cunoscator. Aha! Biblia! Se gandeste putin. Uite o problema pt tine. Sa zicem ca exista aici o persoana bolnava si tu o poti vindeca. Poti face asta. Ai vrea sa il ajuti? Ai incerca?[/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Da, dle. As incerca. [/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Deci esti bun. [/COLOR][COLOR=black] N-as spune asta. Dar de ce n-ai spune asta? Ai vrea sa ajuti o persoana bolnava daca ai putea. [/COLOR][COLOR=black]Majoritatea am vrea daca am putea. Dar Dumnezeu, nu… [/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=black]Studentul nu raspunde, asa ca profesorul continua. [/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]El nu ajuta, nu-i asa? Fratele meu era crestin si a murit de cancer, chiar daca se ruga lui Isus sa-l vindece. [/COLOR][COLOR=black]Cum de Isus e bun? Poti raspunde la asta? [/COLOR][COLOR=black] Studentul tace. [/COLOR][COLOR=black]Nu poti raspunde, nu-i asa? El ia o inghititura de apa din paharul de pe catedra ca sa-i dea timp studentului sa se relaxeze.[/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Hai sa o luam de la capat, tinere. [/COLOR][COLOR=black]Dumnezeu e bun? [/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=black]Pai…, da, spune studentul [/COLOR][COLOR=black] Satana e bun? [/COLOR][COLOR=black]Studentul nu ezita la aceasta intrebare “Nu” [/COLOR][COLOR=black] De unde vine Satana? Studentul ezita. De la Dumnezeu. [/COLOR][COLOR=black]Corect. Dumnezeu l-a creat pe Satana, nu-i asa? Zi-mi, fiule, exista rau pe lume? [/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Da, dle. [/COLOR][COLOR=black] Raul e peste tot, nu-i asa?Si Dumnezeu a creat totul pe lumea asta, corect? [/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Da[/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Deci cine a creat raul? Profesorul a continuat. Daca Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat si raul. Din moment ce raul exista si conform principiului ca ceea ce facem defineste ceea ce suntem, atunci Dumnezeu e rau. [/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=black]Din nou, studentul nu raspunde. [/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=black]Exista pe lume boli? Imoralitate? [/COLOR][COLOR=black]Ura? Uratenie? Toate aceste lucruri groaznice, exista? [/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=black]Studentul se foieste jenat. [/COLOR][COLOR=black] Da Deci cine le-a creat? Studentul iarasi nu raspunde, asa ca profesorul repeta intrebarea. Cine le-a creat? Niciun raspuns. Deodata, profesorul incepe sa se plimbe in fata clasei. Studentii sunt uimiti. Spune-mi, continua el adresandu-se altui student. [/COLOR][COLOR=black]Crezi in Isus Cristos, fiule?[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=black]Vocea studentului il tradeaza si cedeaza nervos. [/COLOR][COLOR=black] Da, dle profesor, cred. Batranul se opreste din marsaluit. Stiinta spune ca ai 5 simturi pe care le folosesti pt a identifica si observa lumea din jurul tau. [/COLOR][COLOR=black]L-ai vazut vreodata pe Isus? [/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Nu, dle. Nu L-am vazut. [/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Atunci spune-ne daca l-ai auzit vreodata pe Isus al tau? [/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=black]Nu, dle, nu l-am auzit. [/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=black]L-ai simtit vreodata pe Isus al tau, l-ai gustat sau l-ai mirosit? Ai avut vreodata o experienta senzoriala a lui Isus sau a lui Dumnezeu? [/COLOR][COLOR=black] Nu, dle, ma tem ca nu. Si totusi crezi in el? Da. Conform regulilor sale empirice, testabile, demonstrabile, stiinta spune ca Dumnezeul tau nu exista. [/COLOR][COLOR=black]Ce spui de asta, fiule?[/COLOR][COLOR=black] Nimic, raspunde studentul. Eu am doar credinta mea. [/COLOR][COLOR=black]Da, credinta, repeta profesorul. Asta e problema pe care stiinta o are cu Dumnezeu. [/COLOR][COLOR=black]Nu exista nicio dovada, ci doar credinta. [/COLOR][COLOR=black] [/COLOR] [SIZE=3] [/SIZE] |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|