Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2010, 04:42:10
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
A auzit odata stapanul locului despre avva Moise si s-a dus la Schit ca sa-l vada. Si i-au vestit unii batranului de aceasta. Atunci s-a sculat sa fuga in lunca si i-a intalnit, zicand : spune, batranule, unde este chilia lui avva Moise ? Le-a zis lor : ce voiti de la dansul ? Caci este om nebun. Si venind stapanul locului la biserica, a zis catre clerici : eu auzind cele despre avva Moise, m-am pogorat sa-l vad. Si iata ne-au intalnit un batran care se ducea in Egipt si i-am zis lui : unde este chilia lui avva Moise ? Si ne-a zis : ce voiti de la dansul ? Nebun este. Deci auzind clericii, s-au mahnit zicand : oare cine este batranul care a grait acestea despre sfant ? Iar ei au zis : un batran purtand haine vechi, inalt si negricios. Atunci au zis : el este avva Moise. Si pentru ca sa nu se intalneasca cu voi, v-a zis acestea. Si mult folosindu-se stapanul, s-a dus.
Multumim, Andrei, pentru pildele acestea frumoase din Pateric.

Tare mult imi place si mie de avva Moise arapul. etiopian de origine, s-a nascut in anul 330 ca sclav, in familia unor dregatori egipteni. ajunge calugar si preot. Dumnezeu i-a dat daruri deoserite, fiind foarte bland din fire. in anul 405 este ucis de berberi, cand acestia au atacat man. Petra.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
intamplari gasite in pateric donisaadriana Calugarul 13 18.01.2015 06:42:43
Pilde si istorioare cu folos duhovnicesc ionel Stiri, actualitati, anunturi 7 14.05.2014 07:26:38
Viata crestina in pilde OvidiuO Generalitati 66 03.04.2014 08:45:03
Pilde LapetiteMoc Din Vechiul Testament 6 03.03.2010 14:42:17
Cuvinte din Pateric phradmon Despre Biserica Ortodoxa in general 34 22.11.2008 15:35:23