Citat:
În prealabil postat de andrei_im
A auzit odata stapanul locului despre avva Moise si s-a dus la Schit ca sa-l vada. Si i-au vestit unii batranului de aceasta. Atunci s-a sculat sa fuga in lunca si i-a intalnit, zicand : spune, batranule, unde este chilia lui avva Moise ? Le-a zis lor : ce voiti de la dansul ? Caci este om nebun. Si venind stapanul locului la biserica, a zis catre clerici : eu auzind cele despre avva Moise, m-am pogorat sa-l vad. Si iata ne-au intalnit un batran care se ducea in Egipt si i-am zis lui : unde este chilia lui avva Moise ? Si ne-a zis : ce voiti de la dansul ? Nebun este. Deci auzind clericii, s-au mahnit zicand : oare cine este batranul care a grait acestea despre sfant ? Iar ei au zis : un batran purtand haine vechi, inalt si negricios. Atunci au zis : el este avva Moise. Si pentru ca sa nu se intalneasca cu voi, v-a zis acestea. Si mult folosindu-se stapanul, s-a dus.
|
Multumim, Andrei, pentru pildele acestea frumoase din Pateric.
Tare mult imi place si mie de avva Moise arapul.

etiopian de origine, s-a nascut in anul 330 ca sclav, in familia unor dregatori egipteni. ajunge calugar si preot. Dumnezeu i-a dat daruri deoserite, fiind foarte bland din fire. in anul 405 este ucis de berberi, cand acestia au atacat man. Petra.