![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci nu este un scop in sine, dupa cum bine stim. Lumea nu este mai buna pentru ca mult prea putini postesc. Aparent sunt multi, dar nu este asa. Postul imi arata, mai mult decat orice, ca am nevoie de Dumnezeu. Simt cum in vremea postului imi dau seama cat de putina putere am asupra mea insami. Cat de putin ma pot infrana de la vorba, de la manie si de la judecata. Toata viata o avem la dispozitie spre a pune inceput bun. Domnul sa aiba rabdare cu noi, ca sa avem toti vreme de a'l pune. Citat:
Postim din mandrie, postim din rusine, postim din obisnuinta, postim din ambitie, postim pentru sanatatea trupului, uitand de suflet, si tot asa. Cum sa aiba postul roade in noi si in lume, atata timp cat nu stim pentru ce postim ?! Postim pentru a ne vedea pacatele, pentru a nu ne mai uita la altii, ci la noi, si pentru a vedea cat de grea este lupta cu patimile proprii. Vazand cat de greu ne este a ne duce propriile patimi si neputinte, atunci incepem sa avem dragoste si mila fata de cei de langa noi, tinuti de alte patimi si neputinte, la fel de greu de scapat de ele ca si noi.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat ajung sa iubesc mai mult animalele | ladyanda | Generalitati | 65 | 07.10.2012 13:46:01 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
De asta ce ziceti? Vor sa schimbe si data Pastelui :( | BogdanF2 | Generalitati | 41 | 10.10.2010 22:43:21 |
Cum va simtiti dupa Sfanta Liturghie? | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 35 | 05.10.2010 13:44:26 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
|