![]() |
![]() |
|
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Rog pe fiecare sa spuna ce crede.
http://en.wikipedia.org/wiki/Buddhism Ca parere personala: Mi se pare ca budismul nu poate fi numit religie,pentru ca nu crede intr-un creator al lumii. Daca s-ar pune unui budist intrebarea "cum a aparut lumea?" nu prea stiu ce ar raspunde. Apoi ca alte diferente majore la crestini ortodocsi mantuirea e eliberarea din lanturile pacatelor iar la budisti mantuirea e eliberarea din lanturile materiei. La crestini ortodocsi nu pofta se considera rea ci poftele rele,adica poftele impotriva legii lui Dumnezeu Iisus Hristos sunt rele.Poftele care sunt dupa legea lui Dumnezeu Iisus Hristos sunt foarte bune. A mortifica pofta inseamna sa ne omoram o parte a sufletului nostru si atunci nu mai e mantuire ci alienare a fiintei umane. A o vindeca este cum invata crestin ortodoxia. La budisti sentimentele sunt considerate rele iar la crestin ortodocsi rugaciunea se considera intreaga abia cand si intelegi ce te rogi dar ai si sentimente corespunzatoare cu ce te rogi. Si asa mai departe. Mie mi se pare ca mai degraba exista apropiere intre crestin ortodoxie si musulmanism,dar nicidecum intre crestin ortodoxie si budism. Intre crestin ortodoxie si budism nu prea mi se pare ca ar exista vreo asemanare. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
sa respectam parerile celorlalti | Mirela0110 | Generalitati | 68 | 12.12.2010 14:44:13 |
parerile ortdocsilor despre BOR | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 70 | 14.10.2010 23:18:47 |
Budismul | cat2kity | Alte Religii | 132 | 18.11.2009 21:17:26 |
Cum ca nu exista asemanari intre isihasm si kaballa | mihailt | Generalitati | 0 | 18.06.2009 03:51:50 |
|