Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2010, 21:36:16
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Parintele Iustin in ultimul nr. din Atitudini

"Da, de pilda acum sunt multi cres*tini derutati de rat*acirea unui preot foarte bun mar*tur*isi*tor pana de curand, si care mai nou mar*turis*este ca Sfin*tele Taine, Sfanta Impar*tasanie, tre*buie data cu lin*gu*rite sep*a*rate, pen*tru fiecare cred*in*cios in parte, ca i se pare, chipurile, ca intineaza Tainele si mai poate fi si molipsitor?

Asta e o aber*atie mare, mai. O aber*atie enorm de mare. De parca a fost vre*o*data alt*fel de cand este Bis*er*ica. De unde vine par*in*tele asta si unde a trait pana acum? Dar se poate sa fie o manevra, adica toc*mai asta sa urmar*easca – sa poata anula sacrul Sfin*telor Taine si sa le red*uca la ome*nesc. Poate veni cu teo*ria asta la catolici, ca la ei nu este sfanta taina, acolo nu mai lucreaza Duhul si e posi*bila con*t*a*m*inarea. Dar sa spui asta in Orto*doxie – arata multa necred*inta si pro*duce multa sminteala, ca vine din partea unui preot. Pai eu am fost cinci ani de z ile preot in Bis*er*i*cani, unde este spi*talul de tebecisti si in fiecare z i impar*taseam cate cinci, sase bol*navi, din care unii mureau peste doua, trei z ile. Si s-a con*t*a*m*i*nat cineva? Fer*easca Dum*nezeu! Acolo m-am impar*t*a*sit cu bol*navii impre*una, dar nu am avut nimic. Nu putem aduce suprafires*cul la firea noas*tra. Par*in*tele acesta folos*este o log*ica ome*neasca – o mare neputinta."
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote

Tags
impartasire, lingurita

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ispitele incepatorului sau Impartasire cu nevrednicie? skicolour Impartasania (Taina Euharistiei) 1 11.05.2011 21:46:58
impartasire bebelus ginabadea Impartasania (Taina Euharistiei) 11 21.02.2011 18:53:29
Deasa Impartasire NECTARIE Impartasania (Taina Euharistiei) 2 18.01.2011 15:46:52
Postul fara impartasire gavriil Postul 23 29.11.2009 19:54:37