Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.04.2010, 15:57:37
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Nu poti sa crezi in ateism. Sau poti?
Exact aici este explicația cea mai frecventă, după părerea mea. Ateii cred în ateism. De aceea, mulți simt nevoia să-l propovăduiască, așa cum simțim noi nevoia să propovăduim credința.
Care să fie motivația din spatele acestui misionarism ateu ? Sincer, nu știu. Eu, care cred, fac misionarism creștin din două motive:
1) Din poruncă divină, asociindu-mă la ministerul apostolic. "Mergeți și învățați...". Numai că ateilor nu le poruncește nimeni: mai bine spus, ei sunt opaci la asemenea poruncă. De unde, atunci, apostolatul ateu ?

2) Din iubire de aproapele. Bineștiind că cele două condiții necesare pentru mântuire sunt botezul și credința, nu îmi e totuna dacă vecina pe care o salut uneori când își bea cafeaua pe terasă se mântuiește sau nu. Eu aș vrea să se mântuiască. Pentru asta, trebuie să creadă și, mă gândesc eu, poate că aș putea să o ajut. Dar nici această motivație nu e permutabilă în cazul ateilor, deoarece însuși conceptul de mântuire nu există pentru ei.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce credeti despre prezenta ateilor pe forum? Traditie1 Generalitati 109 19.03.2010 10:24:04