Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.04.2010, 15:15:28
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit

A fi crestin implica a te elibera de orice patima, orice rau care exista in tine, pentru a lasa iubirea lui Dumnezeu sa patrunda cat mai mult sufletul tau. In viata asta invatam sa primim iubire, devenim capabili de asta(daca vrem). E o pregatire.
Totusi nu e chiar asa usor sa te despatimesti. Dumnezeu ne da ocazia sa facem asta, iar daca acceptam, ne ajuta, daca nu acceptam e prostia noastra.
Unii oameni din trufie, orgoliu nu acceptam ca am gresit si ne agatam de orice pentru a respinge acest adevar.
Patimile, pacatele sunt cu 2 taisuri. Pe de o parte provoaca putina placere iar pe de alta parte fac mult rau. Noi oamenii, uneori nu vrem sa acceptam ca aceste lucruri ne fac rau si ca am gresit si atunci ne luam de cei care ne trezesc constiinta(imi pare rau de cacofonie). Cautam sa ne amagim singuri.
Biserica e trupul lui Hristos. El este capul iar noi madularele(daca vrem)..Biserica nu inseamna totalitatea clericilor(preoti episcopi etc). De asta nu greseste Biserica, ca gresim noi unii oameni nu inseamna ca a gresit Hristos si toata Biserica.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ascultarea de Biserica - pana unde ? Erethorn Biserica Ortodoxa Romana 30 03.08.2012 14:14:51
O biserica unde se fac cateheze Elenis Generalitati 18 14.04.2011 22:32:33
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste ionut12 Generalitati 0 28.09.2010 23:46:17
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 54 12.11.2009 13:54:22