![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
A fi crestin implica a te elibera de orice patima, orice rau care exista in tine, pentru a lasa iubirea lui Dumnezeu sa patrunda cat mai mult sufletul tau. In viata asta invatam sa primim iubire, devenim capabili de asta(daca vrem). E o pregatire.
Totusi nu e chiar asa usor sa te despatimesti. Dumnezeu ne da ocazia sa facem asta, iar daca acceptam, ne ajuta, daca nu acceptam e prostia noastra. Unii oameni din trufie, orgoliu nu acceptam ca am gresit si ne agatam de orice pentru a respinge acest adevar. Patimile, pacatele sunt cu 2 taisuri. Pe de o parte provoaca putina placere iar pe de alta parte fac mult rau. Noi oamenii, uneori nu vrem sa acceptam ca aceste lucruri ne fac rau si ca am gresit si atunci ne luam de cei care ne trezesc constiinta(imi pare rau de cacofonie). Cautam sa ne amagim singuri. Biserica e trupul lui Hristos. El este capul iar noi madularele(daca vrem)..Biserica nu inseamna totalitatea clericilor(preoti episcopi etc). De asta nu greseste Biserica, ca gresim noi unii oameni nu inseamna ca a gresit Hristos si toata Biserica.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ascultarea de Biserica - pana unde ? | Erethorn | Biserica Ortodoxa Romana | 30 | 03.08.2012 14:14:51 |
O biserica unde se fac cateheze | Elenis | Generalitati | 18 | 14.04.2011 22:32:33 |
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste | ionut12 | Generalitati | 0 | 28.09.2010 23:46:17 |
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 54 | 12.11.2009 13:54:22 |
|