Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.04.2010, 20:01:50
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu e normal ca unii are se pretind ortodocsi sa atace in permanenta BOR pentru probleme care exista doar in capul lor.
Unii ca acestia fac servicii satanei, sustinand ca le face in numele ortodoxiei.

De acord. De aia nu inteleg de ce toate se sparg pana la urma in capul BOR, a preotilor, ierarhilor si chiar mirenilor care nu vor sa le impartaseasca ideile pseudo-ortodoxe.

Binenteles ca intotdeuna problemele adevarate ale Bisericii au fost de natura duhovniceasca. Cu proprii credinciosi.

Dar atunci de ce incearca de catre unii sa se politizeze problemele duhovnicesti?
De ce se ajunge la anti-comunism (desi comunismul a disparut de pe scena politica), la anti-UE, pro-legionarism, etc.

Tu ai vazut smerenie la Danion? Eu n-am vazut. Daca ar avea si chair ar trebui sa aiba dupa gafele din ultima vreme, ar fi un om tacut. Dar nu este.
"aspecte perfectibile"?
Glumet termen. Care ar fi?
Intoarcerea la calendarul vechi?
Sa dam anatemei pasaportulcucip si permisuldeconducerecaredefaptnuarecip ca el stie din surse sigure ca o sa ne transforme in zombi?

Iar daca nu o sa ne transforme in zombi in mod sigur acceptarea lor este o infractiune teologica majora ca asa zice un pretins teolog ortodox care confunda clonarea cu biometria asa cum confunda protestantul idolul cu icoana?
Si daca ar fi singura nazbatie care s-a facut auzita cu ocazia cruciadei anticip..

Sa strigam "eretici" la catolici cand 80% din cei declarati ortodocsi manifesta o erezie mult mai rea si mai perversa si risca sa moara nemantuiti?
Sa dam vina pentru toate problemele noastre pe masoni si sa strigam "moarte evreilor" sau daca nu macar sa-i spurcam de cate ori este ocazia, eventual sub pretexte duhovnicesti?
Sigur ca da, foarte constructiva si crestineaca atitudine.

Hm, dar nu stiu cum se face ca tocmai ala care vinde detergentul face si rufele negre..

Sigur ca nu. Toate oile ar trebui sa mearga dupa oaia neagra care o capiat si de indreapta spre prapastie.

Am vrea sa-l ajutam pe Danion, dar nu stiu daca se poate..

Si cum stim cand cade un ierarh in masonerie ? de la Dumitreasca de pe blog?

Hm, pardon dar nu retin sa fi zis cineva pe aici ceva bun despre masonerie.

"Invatatura ortodoxa" a ajuns in ultima vreme datorita unora ca Danion sa fie la fel de controversata in BO cat este Scriptura in lumea crestina.

Atat timp cat iti respecti Biserica din care sustii ca faci parte.
Daca te apuci sa faci afirmatii gratuite cum ca cutare ierarh e mason, comunist, etc. atunci ti-ai pierdut dreptul de a vorbi din aceasta postura.

Tot pacat este si daca vorbesti dar spui o prostie.
Si nu cred ca Dumnezeu te va invinui daca ai tacut de teama sa nu spui o prostie.

Am scris deja tot ce aveam de scris referitor la acest subiect. Uite ca mai sunt cativa cu care ai putea sa te certi pe aceasta tema. Eu nu am scris numai pentru tine, asa ca, daca ai alte pareri, nu e nicio suparare. Ma umfla rasul cand vad atata ,,modestie'' si ,,smerenie''.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Stie cineva? delia31 Biserica Ortodoxa Romana 8 06.12.2013 20:08:13
Stie cineva...? Noesisaa Generalitati 14 07.05.2011 12:05:14
stie cineva felixlivadaru Din Noul Testament 6 25.08.2010 00:31:42
Stie cineva??????? pui Generalitati 10 24.10.2008 12:46:18
Stie cineva..???? tigerAvalo9 Generalitati 6 20.09.2008 17:18:04