Citat:
În prealabil postat de alexya89
sunt o persoana zgarcioasa mereu ma cert de la lucruri minore...iar cand dau un lucru nu.l dau din toata inima desi pana la urma tot il dau dar ma codesc pt el la inceput...vreau sa ma schimb sa fiu buna si milostiva k Domnul...mi.e asa greu am incerkt sa dau mai mult de pomana dar tot nu se vede cu cei apropiati sunt zgarcita la bani chiar si cu mine!!nu stiu cum sa fac sper k bunul Dumnezeu sa se milostiveasca si sa ma vindece de aceasta patima...astept kteva sugestii dak puteti va multumesc
|
Un cuvant minunat al Sfantului Ioan Gura de Aur despre milostenie:
"Porunca milosteniei nu a fost data numai pentru cei bogați, ci si pentru cei care au putin, ba chiar si pentru cei care abia reusesc sa-si castige painea cea de toate zilele. Pentru ca nimeni nu este atat de sarac, incat sa nu aiba cei doi bani ai vaduvei din Evanghelie (Marcu 12,42). Celui care da ceva din putinul pe care il are, se poate sa i se socoteasca mai mult decat celor care dau mult, din multele lor bogatii. Valoarea milosteniei nu depinde de cat dam, ci de gandul cu care dam. De aceea, nu trebuie sa ne uitam la vaduva, care a dat numai doi bani, ci la faptul ca desi nu i-a mai ramas nici un ban, nu i-a parut rau pentru jertfa ei. In felul acesta, ea si-a dat toata averea."