Citat:
În prealabil postat de mishi55
Orice prost va găsi întotdeauna unul și mai prost care să-l admire!
(Nicolas Boileau Despreaux)
|
Esti subtil,omule,prea subtil,pentru nemintosi (cu inima!!!).Sau prea...profund pentru...superficiali(cu inima),caci despre minte ce sa mai vorbim."Din prisosul inimii vorbeste gura!",i-as spune amicului de mai sus.Aceeasi inima ca a lui au avut-o cei care au abandonat bietele creaturi-ciinii. Propun celor "haituiti " de ciinii strazii sa nu-i mai "haituiasca " si asa nu vor fi "haituiti" Adesea un ciine se apropie de om pt o mingiiere si primeste un sut.
Exemplific: Nu-s nici bogata nici prea sarca,si totusi am adus in cas mea un ciine abandonat.L-am tinut la bloc,pe Calea Victoriei.Acum ,dupa ceva ani,l-am dus ,undeva,linga Bucuresti,la curte.Pt ca vreau sa zugravesc si oamenii-zigravii -se tem sa lucreze in casa mea unde erau 2 ciini (mai aveam un BOXER,in afara BASESCUTULUI-de la Basescu),si fac zilnic km ca sa le dau mincare si sa vad care-i starea lor(sa nu credeti ca n-am de lucru,Slava Domnului,am din belsug).Intr-una din zile cind ajung cu masina aproape de locul respectiv vad un ciine (ratacit pe acolo)- acela era liber,pe acolo fiind doar vreo 3 case in lucru)alergind in latraturi disperate dupa o femeie ,care venise la gradina sa.Accelerez ,ajung ,cobor si strig femeii(n-o cunosteam): - Doamna ,va rog ,lasati batul din mina,si va garatez ca nu veti pati nimic! Si am strigat la ciine,apropiindu-ma prietenos.Am convins-o destul de greu caci ,ciinele ,latra disperat si parea ca nu-i arde s-o ierte.
Femeia a renuntat la bat si ciinele la latraturi.Confuzia fusese de ambele parti.femeia credea ca va fi atacata de ciinele slobod,iar ciinele vazind bita se crezuse incoltit.
"Eterna problema a romanilor" nu sint ciinii,ci Prostia si Patima(iertati!),care ne impiedica sa traim in HRISTOS.
Apoi ne lipseste educatia.Trebuie sa ne educam sa fim buni.Caci Hristos asta ne cere.Parinti Invatati-va copii sa nu se mai teama de ciini,si nu vor pati nimic! Dar...SA NU DEA CU PIETRE!
Copilul unei prietene dorea ca mama lui sa-l aduca in vizita la mine pt ca voia sa se joace cu ciinele.Ea il aducea citeodata.Si...sa vezi tavaleala!Cita bucurie pe bietul copilas!-Dumnezeule Mare!!! Ce faci Andrei? ,il intrebam.Daca te vede JIMI (tatal ) imi sugruma ciinele ,o sugruma pe maica-ta si la urma si pe mine,si-mi mai da si foc la casa!...Dupa citeva zile ,in parcul TEI ,in aproperea caruia locuiau, Andrei (care se afla in parc cu tatal sau)este muscat de un ciine,la nici 2 metri de alti copii care se tavaleau in iarba jucindu-se cu niste ciini din parc...De ce oare tocmai Andrei fusese victima?...
Sa-avem LUMINA-N SUFLET!