Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2010, 13:29:44
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Acea Eva e doar cea mai recenta, nu e unica :)
eu nu am vrut sa dau citate ca e prea mult, dar uite, in romana:
"EVA MITOCONDRIALĂ ȘI ADN-UL MITOCONDRIAL
Eva mitocondrială este strămoșul comun al întregii specii umane și toți oamenii de pe Terra se înrudesc cu ea.
Cum putem ști aceste lucruri, deși nu există fosile din acea perioadă ?
Explicația este că în plus față de ADN-ul conținut de genele fiecăruia dintre noi (ADN-ul nuclear), fiecare mamă transmite copiilor săi secțiuni din propriul ADN, secțiuni stocate în interiorul mitocondriilor din celulele corpului uman, deci și în interiorul mitocondriilor ovulelor. De la mamă la fiică și la nepoată, ADN-ul mitocondrial este un mesager peste timp. O caracteristică foarte importantă a ADN-ului mitocondrial este că nu se recombină, modificările sale apărând deci doar prin intermediul mutațiilor.
Atunci când un spermatozoid fecundează un ovul acesta se desprinde de coada sa și lasă în urmă tot materialul celular, inclusiv mitocondriile. Excepția este reprezentată, desigur, de nucleul spermatozoidului, cel care conține toată informația ereditară transmisă mai departe. Ceea ce rezultă de aici este faptul că informația genetică conținută de mitocondrii se transmite la urmași doar pe linie maternă. Această observație privind mecanismele fecundării ovulului de către spermatozoid a dus la nașterea unei teorii cu privire la posibila existență a unui ADN mitocondrial primordial, provenind de la această așa-numită Evă mitocondrială.
Și din moment ce fiecare dintre noi are același ADN mitocondrial, aceasta reprezintă dovada faptului că am avut cu toți aceeași stră-stră-stră-stră-străbunică care a trăit cu foarte mult timp în urmă."

Tags
evolutionism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49